Grad

SKUPŠTINA TZ-a GRADA DUBROVNIKA ‘Prošla godina bila je izuzetno uspješna’

SKUPŠTINA TZ-a GRADA DUBROVNIKA 'Prošla godina bila je izuzetno uspješna'

Danas je u Hotelu Adria održana 9. redovna sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Na sjednici, koja je prošla u laganom tonu, našlo se sedam točaka na dnevnom redu. Prva točka sadržavala je utvrđivanje kvoruma te izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika. Od novosti izdvaja se službena potvrda novog predstavnika Skupštine Marka Blažeka iz Tvrtke Hotela Lero, umjesto dosadašnje predstavnice Nataše Bašić.

Što se tiče druge točke o verifikaciji zapisnika s prošle sjednice Skupštine, Povjerenica u službi predsjednika TZ-a Nada Medović ostala je suzdržana jer na toj sjednici nije bila prisutna.

Predsjednik Nadzornog odbora, Hrvoje Jelić iznio je ukratko izvješće o objavljenom nadzoru Turističke zajednice Grada Dubrovnika u 2016. godini i kao pozitivnim ocijenio poslovanje direktora. Bajro Sarić je u izvješću za reviziju za 2016. godinu naglasio kako je ‘revizija provedena sukladno standardima’ te da nisu uočili nepravinosti na iskazane rezultate.

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić iznijela je završno financijsko izvješće i izvješće o poslovanju.

– Prošla godina bila je izuzetno uspješna u turističkom smislu za Grad Dubrovnik. Osvojili smo dvostruku titulu šampiona turizma na što smo vrlo ponosni – rekla je Vlašić i među najvećim postignućima navela ponovnu direktnu liniju Frankfurt – Dubrovnik i važnost linije Istanbul – Dubrovnik.

Istaknula je kako se financijsko i programsko poslovanje odvijalo se bez većih odstupanja od plana, a iznos razlike prihoda nad rashodima je 28 tisuća kuna. Direktorica je među uspješnim projektima izdvojila obnovu TIC-a Lopud, Good Food Festival itd te isto tako osvrnula brojne sajmove i prezentacije na kojima je naša Turistička zajednica sudjelovala.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist