Sport

SKUPŠTINA ORSANA Mikulandri novi mandat

SKUPŠTINA ORSANA Mikulandri novi mandat

Marinko Mikulandra izabran je jednoglasno u novi četverogodišnji mandat predsjednika Jedriličarskog kluba Orsan na redovnoj izbornoj skupštini u nedjelju ujutro u malom amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku.

Podsjetimo, Mikulandra je na čelu kluba bio od 1988. do 1993., a potom od 1998. godine. Jedini je podnio kandidaturu za predsjednika na prijedlog Izvršnog odbora koji u obrazloženju koji je iznio Denis Orlić smatra kako je Orsan u investicijskom zamahu te dosta započetih projekata još treba dovršiti.

Mikulandra je pak u svom kandidacijskom govoru istaknuo četiri točke programa za iduće četiri godine: uređenje glavne đige, nadogradnja klupskog doma, uređenje starog hangara te osiguranje uvjeta jedriličarima za još bolje rezultate.

-Ponosni smo na rezultate Aleca Cvinara i Damira Bulića te želimo na pravi način pratiti njihov napredak u seniorskoj konkurenciji. Omogućit ćemo bolje uvjete optimistima kako bi ušli u Top 10. Još više ćemo se zauzeti za rad u Školi jedrenja, a nadam se da će naši krstaši nastaviti ponavljati sjajne rezultate – istaknuo je Mikulandra, dodavši kako državne inspekcije često posjećuju klub, ali da nikad ništa nisu pronašle.

-Mi nemamo crnih fondova – podvukao je Mikulandra, koji je nakon što je izabran ipak napomenuo:
-Cijena vezova minimalno se podizala kroz godine pa ako gdje ‘zaškripi’ budite spremni na povećanje – na što mu je netko od skupštinara dobacio: ‘Zašto nam to niste rekli prije glasovanja?’

Inače, stari novi predsjednik je u izvješću o radu u 2017. godini istaknuo kako je bila jedna od najvećih u povijesti, prije svega po dva milijuna kuna vrijednim ulaganjima u infrastrukturu.
-Nabavili smo 120 metara pontona iz Rovinja te osigurali sigurne vezove. Sedam metara visok hangar za Lasere vrijedan 1,2 milijuna kuna bi trebao biti gotov do srpnja – napomenuo je Mikulandra te istaknuo ponos na rezultate jedriličara, posebno Cvinara i Bulića, kao i krstaša ‘Dubrovnik’, koji je bio prvi Orsanov brod na Svjetskom prvenstvu (Trst 2017.).

Posebno se Mikulandra zahvalio dosadašnjem zaposleniku Orsana Marku Prosenici te se prisjetio tragično preminulog Andra Kneževića, Orsanove legende.
-Andro je bio Orsan, Orsan je bio Andro. Andro, hvala ti na svemu – istaknuo je Mikulandra.

Na skupštini su usvojena izvješća jedriličarske komisije, nadzornog odbora te financijsko izvješće, a potvrđen je novi mandat dosadašnjem izvršnom odboru. Orsan broji ukupno 96 jedriličara, dok je kroz Školu jedrenja prošlo 60 djece, od kojih je 14 nastavilo sa školovanjem.

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist