Grad

SKUPŠTINA GRADSKE TZ ‘Čekaju nas dramatične promjene’

Brojke nam više nisu važne, ne možemo se mjeriti s nikim. I zato ćemo se morati dramatično promijeniti što se tiče promocije i okrenuti se ka kreiranju zajedničkog turističkog proizvoda.

Iako je 2015. godina, rat još uvijek nije završen, a bit će završen kad se obnove Zračna luka, Kupari, hotel Belvedere – rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić na sjednici Skupštine Turističke zajednice grada Dubrovnika. Spomenuo je i golf na Srđu, dodavši kako taj projekt ide dalje, najavivši i kako se uskoro izdaje građevinska dozvola za pristupne ceste.

– Imamo objektivan problem pet mjeseci i to nam je najveći izazov – rekao je Vlahušić. Govoreći o rebalansu proračun za ovu godinu direktorica TZ-a Romana Vlašić istaknula je kako se isti radi zbog uvrštavanja brojnih stavki koje su tijekom godine prihvaćene na Turističkom vijeću.

– Pratili smo događaje kroz godinu i nastojali ih poticati radi obogaćivanja ponude – rekla je Vlašić, predstavivši potom i turističke rezultate 2015. godine. Dubrovnik, naime, bilježi kontinuirani porast broja noćenja i to za 6 posto u odnosu na lani, a porast bilježe sve vrste smještaja. Top listu država iz kojih dolaze posjetitelji čine Velika Britanija, SAD te Njemačka. Oporavilo se tržište Španjolske, no osjetan je pad ruskog tržišta.

Najavila je i kako je postignut dogovor s Croatia Airlinesom o uspostavljanju zimskog leta za Frankfurt, što će se ostvariti već nakon glavne sezone 2016. godine. Ono što slijedi jest potpisivanje ugovora, a projekt je dogovoren u iduće tri godine.

Na Skupštini je prezentiran i još jedna značajan projekt – globalni trening program za sve prodajne predstavnike Mercedesa, koji će se održavati u Dubrovniku od početka veljače do sredine travnja. Kako je istaknuo Daniel Marušić iz Dubrovnik Travela, Dubrovnik će u sklopu tog programa u dva mjeseca posjetiti oko 12 tisuća ljudi, a ostvarit će se više od 30 tisuća noćenja. Praktični dio održavat će se na dubrovačkoj rivijeri, ali i u Luci Gruž gdje je zakupljeno oko 7 tisuća kvadrata prostora. Za Mercedesove predstavnike bit će organiziran i poseban program u povijesnoj jezgri, koji će uključivati i postavljanje eksponata u povijesnoj jezgri.

Pročitajte još

Postavljena nova javna rasvjeta na dijelu Šetališta kralja Zvonimira

Dulist

FRANKOVIĆ IMA RECEPT Uklonit će se svi bankomati koji ne budu imali odobrenje konzervatora

Dulist

IGOR LEGAZ APELIRA ‘Prve skalice’ na kupalištu Gjivović nisu sigurne za izlazak iz mora

Dulist