Grad

SKUPŠTINA GRADSKE TZ ‘Čekaju nas dramatične promjene’

SKUPŠTINA GRADSKE TZ 'Čekaju nas dramatične promjene'

Brojke nam više nisu važne, ne možemo se mjeriti s nikim. I zato ćemo se morati dramatično promijeniti što se tiče promocije i okrenuti se ka kreiranju zajedničkog turističkog proizvoda.

Iako je 2015. godina, rat još uvijek nije završen, a bit će završen kad se obnove Zračna luka, Kupari, hotel Belvedere – rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić na sjednici Skupštine Turističke zajednice grada Dubrovnika. Spomenuo je i golf na Srđu, dodavši kako taj projekt ide dalje, najavivši i kako se uskoro izdaje građevinska dozvola za pristupne ceste.

– Imamo objektivan problem pet mjeseci i to nam je najveći izazov – rekao je Vlahušić. Govoreći o rebalansu proračun za ovu godinu direktorica TZ-a Romana Vlašić istaknula je kako se isti radi zbog uvrštavanja brojnih stavki koje su tijekom godine prihvaćene na Turističkom vijeću.

– Pratili smo događaje kroz godinu i nastojali ih poticati radi obogaćivanja ponude – rekla je Vlašić, predstavivši potom i turističke rezultate 2015. godine. Dubrovnik, naime, bilježi kontinuirani porast broja noćenja i to za 6 posto u odnosu na lani, a porast bilježe sve vrste smještaja. Top listu država iz kojih dolaze posjetitelji čine Velika Britanija, SAD te Njemačka. Oporavilo se tržište Španjolske, no osjetan je pad ruskog tržišta.

Najavila je i kako je postignut dogovor s Croatia Airlinesom o uspostavljanju zimskog leta za Frankfurt, što će se ostvariti već nakon glavne sezone 2016. godine. Ono što slijedi jest potpisivanje ugovora, a projekt je dogovoren u iduće tri godine.

Na Skupštini je prezentiran i još jedna značajan projekt – globalni trening program za sve prodajne predstavnike Mercedesa, koji će se održavati u Dubrovniku od početka veljače do sredine travnja. Kako je istaknuo Daniel Marušić iz Dubrovnik Travela, Dubrovnik će u sklopu tog programa u dva mjeseca posjetiti oko 12 tisuća ljudi, a ostvarit će se više od 30 tisuća noćenja. Praktični dio održavat će se na dubrovačkoj rivijeri, ali i u Luci Gruž gdje je zakupljeno oko 7 tisuća kvadrata prostora. Za Mercedesove predstavnike bit će organiziran i poseban program u povijesnoj jezgri, koji će uključivati i postavljanje eksponata u povijesnoj jezgri.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist