Natrag
23.2.2019 11:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

Skupljene donacije za sto obiteljskih paketa

16.4.2013 @ 19:42 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Pred svetkovinu Uskrsa Caritas Dubrovačke biskupije podijelio je obiteljima i pojedincima slabijeg imovnog stanja sto obiteljskih paketa s trajnim prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama, bananama, pinicama i kruhom.

Rezultat je to suradnje s trgovačkim lancem Pemo s kojim je na Čistu srijedu ili Pepelnicu, točnije 13. veljače, Caritas pokrenuo korizmenu akciju pod nazivom "Pemo i kupci za Caritas Dubrovačke biskupije".

Kupcima triju Pemovih trgovina – hipermarketa u Vukovarskoj ulici, u Solitudu i u Čilipima – ponuđena je mogućnost da doniranjem osnovnih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština, u za to predviđene košare, pomognu obiteljima u potrebi koje su u evidenciji Caritasa.

Prikupljeno je preko 5 tisuća različitih artikala od kojih su formirani obiteljski paketi, od paketa za samce do onih za višečlane obitelji.
Osim akcije Caritasa i Pema tijekom korizme mnogi su stanovnici iz raznih dijelova biskupije donosili svoje darove u prostorije biskupijskog Caritasa čineći djela milosrđa i pomažući potrebite putem Caritasa.

Oni su:
-OŠ Župa Dubrovačka zajedno s područnim školama Postranje i Brgat – 750 kom različitih prehrambenih i higijenskih artiakala,
-Roditelji mlađe vrtičke skupine dječjeg vrtića Palčica sa odgojiteljicama Tanjom Šimunović i Vesnom Ribić – igračke i didaktički materijali pakirano u poklon paketiće,
-Roditelji i odgojiteljice s I. kata dječjeg vrtića Palčica – higijenske potrepštine,
-Pekara „Lasić“ iz Župe Dubrovačke – kruh i pinice.
-OŠ Lapad, učiteljice Hajdi Hajdić i Ana Boban – djeca donirala školski pribor i higijenske potrepštine,
-Nekoliko neimenovanih pojedinaca koji su hranu i higijenske potrepštine donijeli direktno u prostorije Caritasa.
S obzirom da u prostorije Caritasa i nakon organizirane uskršnje podjele, dolaze i dalje osobe i obitelji u potrebi, Caritas je podijelilo još preko 20 obiteljskih paketa.

Također, od doniranih artikala i ostalih prikupljenih stvari od strane naših sugrađana (perilica i sušilica rublja, nekoliko dječjih kolica, hranilica, odjeća i obuća) formirana je donacija – dvije palete – za udrugu „Betlehem“ u Karlovcu. Udruga“ Betlehem“ se skrbi o majkama koje su odustale od abortusa i odlučile roditi svoju djecu.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana