Natrag
16.2.2019 15:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

SKUP U DUBROVNIKU Dobroslavić: ‘Prostorno planiranje osnova je svakog razvoja’

14.11.2018 @ 13:00 Dulist Županija

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo pozdravili su danas sudionike desetog Susreta Zavoda za prostorno uređenje jadranskih županija kojeg ove godine organizira Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije.

Skupu prisustvuju predstavnici Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj, Ministarstva kulture te Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Župan Dobroslavić ovom je prilikom naglasio kako je prostorno planiranje osnova svakog razvoja te kako se to možda najviše očituje upravo na Jadranu i otocima.

Zamjenik Cebalo prisutnima je kroz kratku prezentaciju predstavio glavne razvojne projekte koji se provode ili su u visokom stupnju pripreme, od Pelješkog mosta, preko osam trajektnih luka do autoceste i brze ceste, ali i Centara kompetencije…

Jadranske županije su smještene na obali Jadranskog mora i imaju iste ili slične probleme, a jedna od važnih zajedničkih tema je i zaštita kulturne baštine kroz prostorne planove.

U sklopu Susreta u četvrtak 15. studenog 2018. godine organizirana je Konferencija o svjetskoj baštini i prostornom planiranju. Stručnjaci iz Španjolske, Italije, Poljske i Crne Gore predstavit će svoja iskustva, a bit će iznesena i dugogodišnja dobra praksa iz Švedske. Izlagači će se na planiranoj panel raspravi osvrnuti na temu buffer zone Dubrovnika čija je konzervatorska podloga u izradi, plana upravljanja te općenito temi kulturne baštine u zakonodavstvu i prostornom planiranju.

Na konferenciji ova tema je stavljena u fokus s ciljem podizanja razine svijesti javnosti, tj. približavanja pojmova buffer zona, plan upravljanja, procjena utjecaja na kulturnu baštinu donositeljima odluka, stručnjacima iz raznih oblasti planiranja te zainteresiranim građanima.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana