Zanimljivosti

Skup podrške stanovnicima Istanbula

Skup podrške stanovnicima Istanbula

 Skup podrške stanovnicima Istanbula ispod Platana na Pilama organizira se 15. lipnja pored platana na Pilama od 11 do 15 sati.

– Dragi građani, jedne hladne večeri, 21.12.2007. godine, se nas 200-300 okupilo na Pilama, i u krugu oko platana – zaštitili to plemenito drvo od siječe i betonizacije njegovog "trona".

Tadašnja gradska vlast je pozvala specijalce da održe mir  – koji bi mi u protestu narušili! Pognute glave su gledali kako mi u protestu pjevamo kolendu i zajedništvom se borimo protiv agresije na kulturu Grada. Malo nas/vas se sjeća da je simbolično, drvo predstavljalo našu borbu protiv opće betonizacije Pila u projektu koji je od tada zatihnuo..Nakon Pila, borimo se i dan danas za Srđ.. Slični su motivi danas i građana Istanbula! U zaštiti parka Taksim, u zaštiti svojih građanskih prava, narasla je velika borba koju naši mediji ne prikazuju jer se boje – naše borbe za slobodu..Evropa šuti, a građani Istanbula hrabro prkose mašini vlade, prkose suzavcima i udarcima moćnika koji prodaju gradske slobode za interese novca…..

Istanbul ima Taksim,
Dubrovnik ima Pile i Srđ….
Dubrovnik se pronosi svijetom kao Grad Slobode!
Podržimo zajedno građane Istanbula!!

Donesite plakate sa tekstovima podrške, koristite engleski jezik – da svijet lakše razumije!!
Donesite gitare, balone, baklave,…,ovedite djecu! Pokažimo Istambulu da smo uz njih!

P.S. Za sve vas koji ne znaju- Platan je zaštićen u kategoriji spomenika parkovne arhitekture! – piše na facebook stranici ovog skupa.

 

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist