Natrag
22.3.2019 15:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

Skup podrške stanovnicima Istanbula

11.6.2013 @ 19:53 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

 Skup podrške stanovnicima Istanbula ispod Platana na Pilama organizira se 15. lipnja pored platana na Pilama od 11 do 15 sati.

– Dragi građani, jedne hladne večeri, 21.12.2007. godine, se nas 200-300 okupilo na Pilama, i u krugu oko platana – zaštitili to plemenito drvo od siječe i betonizacije njegovog "trona".

Tadašnja gradska vlast je pozvala specijalce da održe mir  – koji bi mi u protestu narušili! Pognute glave su gledali kako mi u protestu pjevamo kolendu i zajedništvom se borimo protiv agresije na kulturu Grada. Malo nas/vas se sjeća da je simbolično, drvo predstavljalo našu borbu protiv opće betonizacije Pila u projektu koji je od tada zatihnuo..Nakon Pila, borimo se i dan danas za Srđ.. Slični su motivi danas i građana Istanbula! U zaštiti parka Taksim, u zaštiti svojih građanskih prava, narasla je velika borba koju naši mediji ne prikazuju jer se boje – naše borbe za slobodu..Evropa šuti, a građani Istanbula hrabro prkose mašini vlade, prkose suzavcima i udarcima moćnika koji prodaju gradske slobode za interese novca…..

Istanbul ima Taksim,
Dubrovnik ima Pile i Srđ….
Dubrovnik se pronosi svijetom kao Grad Slobode!
Podržimo zajedno građane Istanbula!!

Donesite plakate sa tekstovima podrške, koristite engleski jezik – da svijet lakše razumije!!
Donesite gitare, balone, baklave,…,ovedite djecu! Pokažimo Istambulu da smo uz njih!

P.S. Za sve vas koji ne znaju- Platan je zaštićen u kategoriji spomenika parkovne arhitekture! – piše na facebook stranici ovog skupa.

 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana