Kultura

‘Skup’ gostuje na 25. Festivalu glumca u Vinkovcima!

Predstava ‘Skup’ u produkciji Kazališta Marina Držića gostuje večeras, 16. svibnja, na 25. Festivalu glumca u Vinkovcima.

Tekst Marina Držića u režiji Ivice Kunčevića posljednje dvije godine objedinio je publiku i kritiku u pohvalama, a podsjetimo, Branimir Vidić je za naslovnu ulogu starog Skupa bio nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji ‘glavna muška uloga’. Večerašnja izvedba će se odigrati u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci s početkom u 21 sat.

Dotad u matičnoj kući ovog tjedna u KMD-u možete pogledati reprizne izvedbe predstava ‘Na terapiji’ (19. svibnja) & ‘Glumice II. kategorije’ (20. svibnja u Teatru Bursa). Komad Matiasa Del Federica ‘Na terapiji’ režirala je Nenni Delmestre, a prati tri para koja idu na terapiju te imaju različite sukobe, ali i zajednički cilj: težak zadatak prolaženja kroz zajednički život.

Autorski projekt ‘Glumice II. kategorije’, pisan je ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače. Riječ je o tekstu Iva Vojnovića / Davora Mojaša / Srđane Šimunović u režiji Srđane Šimunović. Ulaznice rezervirajte na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: kmd.blagajna@gmail.com

Pročitajte još

GERANIUM NAGRAĐEN GROMOGLASNIM APLAUZOM Odigrana posljednja dramska premijera 70. Igara

Dulist

‘ZANESENOST SLIKANJA TUŠEM’ Izložba Kineske akademije u Umjetničkoj galeriji

Dulist

DRAMITI ILI NE DRAMITI? ‘Ukroćena goropadnica’ dramske družine Dubrovačkih knjižnica

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija