Kultura

‘Skup’ gostuje na 25. Festivalu glumca u Vinkovcima!

'Skup' gostuje na 25. Festivalu glumca u Vinkovcima!

Predstava ‘Skup’ u produkciji Kazališta Marina Držića gostuje večeras, 16. svibnja, na 25. Festivalu glumca u Vinkovcima.

Tekst Marina Držića u režiji Ivice Kunčevića posljednje dvije godine objedinio je publiku i kritiku u pohvalama, a podsjetimo, Branimir Vidić je za naslovnu ulogu starog Skupa bio nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji ‘glavna muška uloga’. Večerašnja izvedba će se odigrati u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci s početkom u 21 sat.

Dotad u matičnoj kući ovog tjedna u KMD-u možete pogledati reprizne izvedbe predstava ‘Na terapiji’ (19. svibnja) & ‘Glumice II. kategorije’ (20. svibnja u Teatru Bursa). Komad Matiasa Del Federica ‘Na terapiji’ režirala je Nenni Delmestre, a prati tri para koja idu na terapiju te imaju različite sukobe, ali i zajednički cilj: težak zadatak prolaženja kroz zajednički život.

Autorski projekt ‘Glumice II. kategorije’, pisan je ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače. Riječ je o tekstu Iva Vojnovića / Davora Mojaša / Srđane Šimunović u režiji Srđane Šimunović. Ulaznice rezervirajte na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: kmd.blagajna@gmail.com

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist