Zanimljivosti

SKRIVENI RAJ U 2016. Na popisu Telegrapha i naše ljepote

SKRIVENI RAJ U 2016. Na popisu Telegrapha i naše ljepote

Britanski Telegraph je na popis deset najboljih svjetskih skrivenih plaža uvrstio i dvije hrvatske lokacije, Mljet i Palagružu. 

Kako su naveli, listaje to koja će poslužiti svima onima koji traže novo iskustvo za svoj sljedeći ljetni odmor, a imajući na umu posjećenost portala Telegraph i njegova podlista Travel za hrvatski bi turizam uvrštavanje, osim prestiža, moglo značiti i bolje turističke rezultate. Hrvatska se tako na popisu našla uz bok nekih od najpopularnijih destinacija poput Španjolske, Italije, Turske i Grčke, piše Poslovni.hr.
Na prvom mjestu je Palagruža, a ovo su zapisali o Mljetu:

Opisan je kao zelena oaza koju krase gusta borova šuma i dva slana međusobno povezana jezera. Tu i je i Nacionalni park Mljet u kojem se turisti mogu kako kupati u spomenutim jezerima tako i baviti nekim od sportskih aktivnosti iz ponude, poput vožnje kajacima ili na unajmljenim biciklima. Ni ovdje ne izostaje povijesna dionica pa se preporučuje posjeta benediktinskom samostanu iz 12. stoljeća, a za one zahtjevnije odgovor se nalazi u izletima u Dubrovnik u čijoj se blizini otok i nalazi. Lokalni je specijalitet jastog, a najpopularnija aktivnost ronjenje. Za smještaj se preporučuje (jedini) hotel na otoku, Odisej, gdje se za dvokrevetnu sobu primjerice u lipnju treba izdvojiti svega 55 funti.

Turska se našla na trećem mjestu, a nakon nje slijede grčka Koufonisia na četvrtom te također grčko selo Paleochora na petom mjestu. Ostatak liste pripada španjolskom gradiću Viveiro i otocima Cíes, portugalskoj Comporti, seocu San Pantaleu na Sardiniji, a posljednje je mjesto rezervirano za francusko otočje Porquerolles.

Pročitajte još

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović