Županija

‘Školska shema’ voća, povrća i mlijeka u županijskim školama

'Školska shema' voća, povrća i mlijeka u županijskim školama

Dubrovačko-neretvanska županija u osnovnim i srednjim škole kojima je osnivač i ovu školsku godinu 2018./19. u suradnji sa Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provodi ‘Školsku shemu’ voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Uspješan je to projekt koji se kontinuirano provodi u županijskim školama još od 2013. godine, a u svrhu promoviranja zdravih prehrambenih navika u svakodnevnoj prehrani, oblikovanja prehrambenih navika djece i ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli, te omogućavanja školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda.

Osnovne i srednje škole samostalno će ugovarati nabavu voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda od lokalnih proizvođača, dok je Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač škola podnositelj zahtjeva za potporu, a ukupna vrijednost projekta iznosi 365 tisuća kuna.

Osim toga, Županija i ove godine, u suradnji sa Zakladom „Hrvatska za djecu“, priprema projekt kojim se planira osigurati školska prehrana za učenike u potrebi u županijskim osnovnim školama tijekom II. polugodišta školske godine 2018./19.

 

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist