Vaše vijesti

ŠKOLE ZA AFRIKU Mali Lapađani dio predivne humane ideje

ŠKOLE ZA AFRIKU Mali Lapađani dio predivne humane ideje

OŠ Lapad bila je domaćin županijskim osnovnim i srednjim školama koje su se već uključile ili se žele uključiti u projekt Škole za Afriku.

UNICEFova koordinatorica gospođa Ivana Kralj nazočnima je približila projekt, te iznijela izvješće o uspješnosti dosadašnjih akcija uz prikaz škola koje su izgrađene pomoću donacija iz hrvatskih škola.Također je prezentirala načine na koje će se i dalje provoditi ovaj projekt te zamolila nazočne da svojim primjerom svjedočeći u svojim sredinama pomognu širenju ove humane ideje.

Skupu je nazočila i ravnateljica OŠ Lapad Mirjana Kaznačić koja je u projekt uključena još od 2009. godine kao koordinatorica te istaknuvši da je škola Lapad 2010. godine dobila UNCEFovu zahvalnicu za sredstva kojima su izgrađeni temelji jedne afričke škole. Na zahvalnici između ostalog piše da nam zahvaljuju što smo dio plemenite zajednice ljudi koji odgovorno i sa srcem brinu o djeci.

U školi Lapad zbog velikog broja učenika osim ravnateljice koordinatorice su profesorica Miranda Rako Kuzmanić te pedagoginja Sonja Puhjera koja zajedno s Vijećom učenika organizira brojne humane akcije pod motom Pomagati je lako.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist