Aktualno

FOTO/VIDEO ‘ŠKOLA MI JE UVIJEK BILA U SRCU’ Legendarni profesor Perić proslavio odlazak u mirovinu

FOTO/VIDEO 'ŠKOLA MI JE UVIJEK BILA U SRCU' Legendarni profesor Perić proslavio odlazak u mirovinu

Legendarni profesor Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, dugogodišnji priznati hotelijer i ugostitelj te nekadašnji pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Milan Perić ovog je četvrtka navečer upriličio zajedničko druženje povodom odlaska u mirovinu u restoranu Orhan, a ujedno proslavio i rođendan.

Naime, Perić je nakon 47 godina radnog staža, od čega 35 u Turističkoj i ugostiteljskoj školi, zaključio ovu etapu svog radnog vijeka, što su s njime ovom prigodom proslavili članovi uže i šire obitelji, kolege, ali i poznanici te prijatelji.

-Cijeli svoj radni vijek radio sam na izobrazbi kadrova i vođenju hotela visoke kategorije. I nakon odlaska u mirovinu, nastavio sam dalje raditi pa sam od 20. studenog postao voditelj cjelokupne dubrovačke podružnice Libertas Međunarodnog sveučilišta – rekao nam je Perić te otkrio kako će mu rad u školi ipak nedostajati.

-Škola mi je uvijek bila u srcu, a najveće mi je zadovoljstvo prenositi znanje generacijama mladih ljudi, onima koji će raditi u dubrovačkom i hrvatskom gospodarstvu. Nakon pet i pol godina koje sam proveo u gradskoj upravi kao pročelnik, i dalje sam, osim kratkog prekida, radio u školi. Volim raditi s mladima i to me je na određeni način rehabilitiralo i davalo mi smjernice kroz daljnje aktivnosti. Uvijek sam govorio da bez kvalitetnih ljudi nema ni uspjeha. Lako je opremiti hotel, namjestiti ga, dobar arhitekt može sve to lijepo nacrtati i srediti, ali nije lako stvoriti dobrog kuhara ili konobara. Nedostajat će mi škola i ti mladi ljudi. Ipak, i dalje sam s mladima nastavio raditi na Libertas Međunarodnom sveučilištu pa mi je to olakšavajuća okolnost – istaknuo je Milan Perić te naglasio kako ga posebno veseli što upravo na Sveučilištu ima priliku educirati mlade kadrove koji će u budućnosti rukovoditi hotelima te se pritom služiti novim tehnologijama.

-Sada je Sveučilište u fazi dobrog starta, a kada se brod uhoda, neka dalje plovi za nova vremena i generacije, na dobrobit Dubrovnika i cijele Hrvatske. Dok sam radio u školi, na prvom mjestu su mi bili učenici, u hotelu to su bili gosti i, naravno, zaposlenici, vodeći računa o njihovu zadovoljstvu i standardu, a sada su to moji studenti – zaključio je za DuList Perić.

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist