GradUrednički izbor

Škola je izgrađena, a stanovnici Čokolina se pitaju: ‘Što je s cestom?’

Škola je izgrađena, a stanovnici Čokolina se pitaju: ‘Što je s cestom?’

Dok se u javnosti pričalo o otvorenju nove Osnovne škole Montovjerna u Čokolinu, stanovnici ovog dijela Grada pitaju se: ‘A što je s cestom?!’. Prometnica koja prolazi kroz ovaj ‘kvart’ u jako je lošem stanju, još od davnih dana. No, dodatna je šteta nastala s obzirom da su njome, tijekom gradnje nove škole, prolazili kamioni s teškim teretom. Njena sanacija je, prema najavama iz Grada Dubrovnika, trebala započeti već u četvrtom mjesecu ove godine.
-Grad Dubrovnik radove sanacije Ulice dr. Vladka Mačeka planira izvesti u 2020., za što su osigurana i sredstva u Proračunu za ovu godinu. Predmetni radovi trebali bi se izvesti početkom travnja 2020. – poručili su iz Gradske uprave na upit DuLista u siječnju ove godine. Tada su radovi još uvijek bili u tijeku na Osnovnoj školi Montovjerna, točnije oni na uređenju okoliša i izgradnji parkinga te je korištena teška mehanizacija.
Odmah po završetku ovih radova započet će se s radovima sanacije Ulice dr. Vladka Mačeka. Završetak radova na uređenju okoliša i parkinga osnovne škole očekuje se krajem ožujka 2020. – stalo je tada u odgovoru iz Grada Dubrovnika početkom godine. Naravno, u obzir treba uzeti kako se u međuvremenu odvio ‘lockdown’ zbog koronavirusa, no sad je rujan, i prema viđenom – ništa se nije poduzelo.

Dvadeset godina sve isto
Zaputili smo se u Čokolino u jutarnjim satima, netom prije početka još jednog školskog dana. Pitali smo roditelje, koji dovode svoju djecu u školu, kako oni gledaju na trenutno stanje ceste. Govore među ostalim da je godinama situacija ista i da su se jednostavno – naviknuli. No jasno ističu: ‘Trebalo bi se nešto napraviti’.
-Jako je nezgodno. Uz to, mali je parking, bilo bi bolje kad bi se proširio ili ako bi se pronašlo neko drugo rješenje – naglašava nam jedna majka čije dijete ide u školu Montovjerna. Susrećemo još jednog roditelja koji nam naglašava kako će dijete ubuduće početi ostavljati u Peytonu u Ulici Marka Marojice, na dijelu gdje se rade nova parkirališna mjesta, točnije ugibalište.
-Nedopustivo je da cesta ovako izgleda, više od dvadeset godina. Uz to, nije mi jasno da se nije izgradila podzemna garaža u sklopu ovog projekta – ističe nam roditelj.
Stanovnici Čokolina, koji su htjeli ostati anonimni kao i roditelji, oštriji su u iznošenju mišljenja o stanju prometnice. Jedan od njih govori: ‘Ovo su sve laži i prevare’.

Više pročitajte u tiskano izdanju DuLista od 16. rujna 2020.

Pročitajte još

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VEDRAN NIKOLIĆ Život u Belgiji

Ivana Mijić Vulinović

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist