Natrag
26.4.2019 08:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

Škola igre filma u Stonu

8.3.2012 @ 14:18 Baldo Marunčić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

U sklopu projekta „Kino u gostima“ u Osnovnoj školi Ston održana je radionica „Škola igre filma“ koju su vodili glumac Leon Lučev i montažerka Antonija Mamić.

Pod njihovim stručnim vodstvom trinaest učenika je obradilo cijeli postupak rada na filmu – od scenarija do montaže.
 
Jedan od ciljeva radionice bio je učenicima ponuditi dodatnu izvannastavnu i izvanškolsku aktivnost kako bi ovakav način umjetničkog izražavanja usvojili kao nešto svakidašnje i lako ostvarivo.
 
Naime, danas se filmovi mogu snimati mobitelima, fotoaparatima i drugim tehničkim pomagalima, a ne samo filmskom kamerom. Kroz snimanje učenici će moći izraziti sebe i naučiti artikulirati emocije.
 
Na radionici pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije premijerno su prikazana i tri kratka filma od kojih se publici posebno svidio film "Što mislite o Vladi?" u kojemu su građani Stona odgovarali na pitanja učenika – novinara.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana