Natrag
20.6.2018 19:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

SKANDAL U ‘LACTALISU’ Prodavali mlijeko za bebe sa salmonelom

14.1.2018 @ 11:49 Dulist Aktualno

Podijelite:

U čak 83 zemlje iz prodaje je povučeno više od 12 milijuna kutija mlijeka u prahu za bebe zbog skandala sa salmonelom u francuskoj mliječnoj tvrtci ‘Lactalis’, čiji je glavni izvršni direktor potvrdio rizik od kontaminacije tom zaraznom bolesti.

Kako piše HRT, ‘Lactalis’ je na problem upozorio još u prosincu 2017. godine, nakon što je u tvornici utvrđena prisutnost bakterije, ali su mnogi lanci supermarketa priznali da su prodavali Lactalisovu hranu za dojenčad i nakon opoziva.

Uslijedile su tužbe koje su podnijeli roditelji 35 djece oboljele u Francuskoj nakon konzumacije ‘Lactalisovog’ mlijeka.

-Lactalis će povući sve mliječne proizvode za djecu bez obzira na datum proizvodnje i mjesto prodaje, a to se posebno odnosi na supermarkete i drogerije. Cilj je ovog radikalnog koraka jednostavan: izbjegavanje rizika uzrokovanog ljudskom pogreškom – izjavio je francuski ministar financija Bruno Le Maire.

U svijetu se ti proizvodi prodavaju pod imenima ‘Milumel’, ‘Picot’ i ‘Celi’, a izvoze se od Velike Britanije preko Kine do Pakistana i Sudana.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana