Natrag
19.6.2018 10:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

SJETIMO SE VELIKANA Prije sedam godina napustio nas je Pređo

17.2.2018 @ 8:11 Dulist Kultura

Podijelite:

Na današnji dan, 17. veljače 2011. u Zagrebu je preminuo hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Predrag Vušović.

Rođen je u Kotoru 29. kolovoza 1960. godine, a odrastao u Dubrovniku gdje je glumačke početke imao u kazalištu ‘Mali Marin Držić’, a potom svoj glumački talent pokazao zapaženim glumačkim kreacijama u predstavama Studentskog teatra Lero.

Do 1996. radi u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, nakon čega prelazi u kazalište Gavella u Zagrebu. Ostvario je mnogobrojne nezaboravne uloge na Dubrovačkim ljetnim igrama, gdje je obilježio naslove kao što su Vojnovićeva „Dubrovačka trilogija“ i „Ekvinocijo“ u režiji Joška Juvančića, „Kafetarija“ u režiji Tomislava Radića, te tri Držićeva „Dunda Maroja“, u režiji Krešimira Dolenčića, Paola Magellija (gdje je za ulogu Pometa osvojio i nagradu Orlando) i Ivice Kunčevića.

Uspomena na njega ni danas ne blijedi. Snažan biljeg koji je svojim ulogama ostavio u povijesti Dubrovačkih ljetnih igara ostaje kao trajan zalog budućim naraštajima koji će, poput njega, biti neraskidivo vezani uz Igre.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana