Grad

SJEDNICA ZBORA O čemu su studenti raspravljali?

SJEDNICA ZBORA O čemu su studenti raspravljali?

Ovog ponedjeljka u popodnevnim satima održana je sjednica Studentskog zbora na Sveučilišnom kampusu.

Raspravljalo se o relevantnim događajima i temama koji su se dogodili od prvog zasjedanja Skupštine.

S obzirom da je statut Studentskog zbora na snazi od 2009. godine, govorilo se o promjenama koje bi trebalo uvesti kako bi se studentska kvaliteta i standard poboljšao, kao i detaljnije definiranim pravima izvanrednih studenata, izvjestio je Nikola Dodig, voditelj Ureda za OSJ i marketing SZDU.

Evo što nam je tom prilikom rekao studentski pravobranitelj Jakša Ćebo: “Večerašnjom sjednicom smo formirali 3 nova tijela koja će se dodatno baviti studentskim standardom i potrebama. Otvaranjem stručnih studija na Sveučilištu povećao se broj izvanrednih studenata za koje želimo ostvariti što bolja prava. Siguran sam da ćemo u ovom mandatu još više unaprijediti mogućnosti studiranja u Dubrovniku.”

Tako je na sjednici uspješno formiran Ured za odnose s javnošću i marketing, na čelu s voditeljem Nikolom Dodigom. Voditelj Ureda za sport i društvene aktivnosti je Dominik Glavinić, dok je Ured za studentski standard i kvalitetu nastavio voditi Blaž Bulum.

Svi prisutni su se složili da je ova godina za Sveučilište i Studentski zbor bila iznimno uspješna, a to potvrđuju i rezultati upisa jer se upisne kvote iz godine u godinu povećavaju, a studenti sve više prepoznaju ulogu Studentskog zbora u stvaranju boljih uvjeta za studiranje. Čini se da Dubrovnik zaista postaje pravi studentski grad.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist