GradKoronavirus u Hrvatskoj

SJEDNICA U PRIPREMI Detaljne upute s kriterijima za mjere Grada Dubrovnika tek nakon Gradskog vijeća

SJEDNICA U PRIPREMI Detaljne upute s kriterijima za mjere Grada Dubrovnika tek nakon Gradskog vijeća

Odmah po nužnom usvajanju predstavljenih socijalnih i gospodarskih mjera na idućoj sjednici Gradskog vijeća, Grad Dubrovnik će na svojim internetskim stranicama objaviti detaljne upute i kriterije te sve potrebne obrasce zahtjeva kako bi građani i gospodarstvenici mogli ostvariti svoja prava obuhvaćena paketom mjera, navode iz Gradske uprave.

Naime, kako bi se mjere planirane paketom pomoći građanima i gospodarstvenicima počele primjenjivati, gradske službe i odjeli užurbano rade na pripremi materijala za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća. Dnevni red sjednice, koja će se održati uskoro, uključivat će sve predstavljene mjere iz nadležnosti Grada Dubrovnika, a vijećnici će o istima glasati elektronskim putem.

Mjere je u petak putem video prijenosa uživo predstavio gradonačelnik Mato Franković. One su, osim prema gospodarstvenicima, usmjerene prema građanima koji su uslijed epidemije koronavirusa ostali bez svojih radnih mjesta te se stoga nalaze u ekonomski nezavidnoj situaciji.

Podsjetimo, predstavljeni paket mjera za ranjive skupine iznosi 17,15 milijuna kuna, dok mjere financijskog oprosta za gospodarstvenike dosežu 28,75 milijuna kuna. Dodatno se odgađa naplata 38,4 milijuna kuna proračunskih sredstava.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist