Županija

SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA Od početka godine 43 posto više dolazaka i 19 posto više noćenja

SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA Od početka godine 43 posto više dolazaka i 19 posto više noćenja

Peta sjednica Turističkog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj se, među ostalim, razgovaralo i o tri turistička zakona koja su trenutno u fazi donošenja u Hrvatskom saboru održana je ovog četvrtka, a na njoj su i izneseni su odlični turistički rezultati od početka godine.

Direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić istaknuo je kako su svi zakoni su prošli sve potrebne procedure.

-Mogu reći da će se dosta toga promijeniti, ali neće biti narušen način rada i kredibilitet Turističkih zajednica. Zakon o članarinama u turističkim zajednicama jedan dio sadašnjih obveznika sada rasterećuje. To je mali iznos, ali je gesta kojom se rasterećuje njihovo poslovanje. Taj zakon ide na pojednostavljenje – rekao je Bakić te dodao kako se čekaju skore izmjene i Zakona o turističkim zajednicama te Zakona o turističkoj pristojbi.

Bakić je istaknuo i kako je od početka godine ostvareno povećanje broja dolazaka i noćenja.

-Od početka godine imamo 224 tisuće dolazaka što je povećanje od 43 posto i 566 tisuća noćenja što je 19 posto više nego lani u isto vrijeme – rekao je Bakić.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić istaknuo je kako ZL bilježi osjetno povećanje broja putnika te kako je povećanje od početka godine 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Na sjednici je prihvaćena i Odluka o odobrenim potporama na Prijedlog Povjerenstva za potpore projekata prijavljenih na Javni poziv za potpore Hrvatske turističke zajednice za regionalna i lokalna događanja i na poziv Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije turističkim zajednicama za potpore događanjima u 2019. godini.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist