Grad

SJEĆANJE NA ĐELA Ugledni glazbenici zapjevali antologijsku pjesmu velikog maestra

Obilježavamo prvu godišnjicu smrti velikog maestra Đela Jusića, koji nas je napustio 31. svibnja 2019.
Mnogi Đelovi prijatelji, kolege i suradnici odazvali su se da u ovim otežanim uvjetima izazvanim pandemijom, zapjevaju antologijsku Đelovu pjesmu ‘La musica di notte’ i na taj način još jednom odaju počast ovom glazbenom velikanu.

Đelo Jr. Jusić okupio ih je zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i složio dirljivu i emotivnu priču u sjećanje na svog oca. Legendarni Trubadur Luciano Lući Capurso, Ibrica Jusić, Jasna Zlokić, Goran Karan, Zorica Kondža, Klapa Kaše, Paula Jusić, Tomislav Mužek, Tedi Spalato, Ema Jusić, Frano Lasić, Dubravka Šeparović Mušović, bivši i sadašnji članovi Klape Maestral, Srdjan Givoje i Mario Romanović, Mia Dimšić, Hanka Paldum, Nina Badrić, svi su oni zapjevali, a maestro Đelo kao da je s nama tu cijelo vrijeme.

-Maestro Đelo Jusić je skladatelj koji je svojim velikim opusom vrlo širokog spektra, od dječje i sakralne glazbe, filmske, kazališne, zabavne, klapske, instrumentalne, te klasičnih djela, ostavio bogato kulturno nasljeđe. Njegove vedre note njegov su prepoznatljiv rukopis prepoznat u cijelom svijetu, a mnoge njegove skladbe postale su već praktički evergreeni. Pjevaju ih sve generacije. Poseban naglasak davao je u svojim skladbama prepoznatljivom dubrovačkom glazbenom izričaju. Radio je s mnogim uglednim glazbenicima. Stoga su se mnogi s velikim poštovanjem i radošću odazvali pozivu da daju dio sebe i otpjevaju svi zajedno Đelovu pjesmu njemu u čast – istaknuto je u opisu videozapisa.

Njegove pjesme, njegovo muziciranje, i posebnost ostavili su neizbrisiv trag u kulturi i baštini. Njegova glazba sluša se diljem svijeta i pronosi neke od najljepših nota hrvatske glazbene scene. Svojim odlaskom ostavio je veliku prazninu u glazbenom svijetu i zadužio nas da njegujemo trajno sjećanje na glazbu koju nam je ostavio.

LA MUSICA DI NOTTE glazba: Đelo Jusić stihovi: Stijepo Mijović Kočan aranžman: Damir Butigan obrada zvuka DSO: Šimun Končić glazbeni producent: Đelo Jusić, jr. izvršni producent: Paula i Đelo jr. Jusić produkcija: ADRIA TON production /svibanj 2020/

 

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ SANITATA Gradac i Ulica Don Frana Bulića zbog predstave zatvoreni za parking

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Gradonačelnik s ugostiteljima o naplati javnih površina i poslovnih prostora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija