Kultura

Sjajni rezultati Doma Marina Držića

Sjajni rezultati Doma Marina Držića

Dom Marina Držića u prvih devet mjeseci 2013. godine ostvario je značajan porast broja posjeta i vlastitog prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Dom je posjetilo 17.767 posjetitelja, što je u odnosu na 2012. i 13.586 posjetitelja povećanje za 4.181 ili 24 posto više.

Sveukupno ostvarenje vlastitih prihoda od prodaje ulaznica, najma prostora te prodaje vlastitih izdanja u razdoblju siječanj – rujan 2013. iznosi 42.403 kn dok je cjelokupni vlastiti prihod u 2012. godini iznosio 23.868 kn.

– Povećanje broja posjeta i prihoda je rezultat marketinških aktivnosti i tehnoloških inovacija koje su uvedene u posljednjih 6. mjeseci. U narednom razdoblju fokus naših aktivnosti bit će radionice za djecu i mlade, kojima namjeravamo privući i educirati građane Dubrovnika i Županije u Držićev dom, jer je osnovna misija ove memorijalne kuće čuvati i popularizirati lik i djelo našeg velikog pisca – kazao je v.d. ravnatelja DMD-a Nikša Matić.

U narednom razdoblju u Domu Marina Držića održavat će se glazbene, dramske, likovne i filmske radionice za djecu i mlade. Knjižnična građa će se obraditi i katalogizirati te je u planu upis i registracija specijalne knjižnice Doma Marina Držića u Upisnik knjižnica. Također tijekom 2014. Držićev Skup prevest će se i izdati na ruskom jeziku. DMD je na prošloj sjednici Gradskog vijeća dobio potvrdu novog Statuta. Bitna izmjena jest u činjenici da sad Dom može vlastiti prihod reinvestirati u izradu ,narudžbu i prodaju suvenira, kao i vlastitih izdanja te promidžbenih materijala što će dodatno povećati prihod ove gradske kulturne ustanove.

– Pripremamo još puno novih sadržaja i materijala. Stoga ovim putem pozivam naše sugrađane da dođu i posjete nas. Svi ste uvijek dobrodošli u dum Marinovom domu – ističu iz ove ustanove u kulturi.
 

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist