Sport

Sjajni Jugovi plivači kod župana i gradonačelnika

Sjajni Jugovi plivači kod župana i gradonačelnika

Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković primili su u četvrtak višestruko nagrađivane plivače PK ‘Jug’ Marija Šurkovića, Michela Brassarda, Điva Matovića, Nou Miletića i Điva Damića u pratnji trenera Frana Ćirka.

Župan Dobroslavić napomenuo je kako mu je drago što je u posljednje vrijeme imao veliki broj prijema za sportaše te dodao kako je neizmjerno ponosan na vrhunske rezultate koje su postigli.

– Drago nam je da ste danas i vi ovdje i čestitam vam na svim silnim uspjesima, jer ima ih uistinu dosta. Odlični ste, u svemu. Kako u športu tako i u školi. Iza svakog uspjeha stoji veliki rad, uvijek to ističemo jer je to uistinu pohvalno. I dalje stručno i predano radite, nema slučajnih uspjeha. Divno je čuti i vidjeti kako se vaš trud isplatio. Uz potporu vaših trenera, vašeg kluba i svih vaših bližnjih nadam se da ćemo se uskoro ponovno ovdje vidjeti. Neka zdravlja, a medalja će biti u to sam siguran. Čestitam vam na briljantnim rezultatima – rekao je župan Dobroslavić mladim plivačima.

Trener Frano Ćirak zahvalio se županu i pohvalio svoje sportaše na iznimnom trudu koji su uložili u ovo Prvenstvo Hrvatske s kojeg su se vratili s ukupno 23 medalje od čega četiri zlatne, deset srebrnih i devet brončanih medalja.

-Hvala Vam na pozivu u svoje ime i u ime PK ‘Jug’ što pratite naše rezultate i uspjehe, to uistinu znači mnogo i nama i mladim momcima i to im je velik poticaj. Mladići su radili jako naporno, dupli treninzi prije škole, poslije škole. Otprilike pet sati dnevno. Naplatili smo to nadam se kroz ove medalje. Njih čeka svijetla budućnost, zasigurno – rekao je trener Ćirak, a na njega se nadovezao i prvak Hrvatske Mario Šurković rekavši kako im je jako bitan poticaj i tim jer plivanje, koliko god se takvim čini, nije individualan sport već ukupnost timskog rada.

-Još jednom u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno čestitam vam na ovako velikom uspjehu i brojnim medaljama. Sigurni smo da uz ovakve mlade snage Plivački klub Jug ima izrazito perspektivnu budućnost – poručio je Jugašima gradonačelnik Mato Franković na prijemu upriličenom u Gradu Dubrovniku. Trener Frane Ćirak zahvalio se na čestitkama i na pozivu.

-Moram reći da nam ovo puno znači, kao jedna potvrda da Grad stoji iza nas i prati naše uspjehe. To je veliki poticaj za budućnost i nastavak rada. Ove godine smo imali velike uspjehe, ovoliko medalja nismo odavno osvojili. Momcima svaka čast, uložili su puno truda. Oni su svi još mladi i mislim da je to prava vrijednost jer su pred nama još godine natjecanja i, vjerujem, još boljih rezultata – rekao je trener Ćirak.

Podsjetimo, ukupno 23 medalje osvojio je Plivački klub Jug na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora, održanom od 26. do 29. srpnja u Zagrebu.

 

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr