Kultura

Sjajni Evgeni Bozhanov za kraj Orlando Piano Week-a

Nakon sinoćnjeg nastupa ekscentričnog američkog pijanista Evana Shinnersa, večeras u Kneževom dvoru slijedi završni koncert Orlando Piano Week-a. Nastupit će bugarski pijanist Evgeni Bozhanov za kojeg je Dallas Morning News napisao: ‘On može proizvesti više nijansi tona u jednom taktu nego većina pijanista tijekom cijelog života’.

Evgeni Bozhanov školovao se u Essenu i Düsseldorfu. Njegova međunarodna karijera započela je osvajanjem prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima Sviatoslav Richter u Moskvi, Queen Elisabeth u Bruxellesu, Van Cliburn u Fort Worthu u Teksasu i Frédéric Chopin u Varšavi. Proteklih sezona Bozhanov je ostvario solističke nastupe s brojnim orkestrima, uključujući Belgijski nacionalni orkestar, londonski Orkestar Philharmonia, Kraljevski filharmonijski orkestar iz Liverpoola.. Zabilježio je nastupe u bečkom Musikvereinu, Dvorani Suntory, Berlinskoj filharmoniji, na Serate Musicali u Milanu i drugim prestižnim pozornicama.

Bozhanov u Dubrovniku nastupa s djelima Scarlattija i Liszta. U programskoj knjižici koncerta navedeno je: ‘Dva skladatelja, dvije glazbene epohe, dva različita senzibiliteta. Glazba baroknog minijaturista, talijanskog skladatelja Domenica Scarlattija očarava svojom razigranom bezbrižnom radošću, dok Lisztova monumentalna Sonata u h-molu, nastala približno stotinu godina kasnije, još i danas intrigira slušateljstvo, ali i glazbene analitičare, svojim tajanstvenim, kontemplativnim, no s druge strane i jasno narativnim karakterom. Poveznica između svojice glazbenih majstora glazbeni je oblik s kojim su podjednako inovativno eksperimentirali – sonata.’

Koncert započinje u 21 sat.

Ulaznice su dostupne u uredu DSO-a do 14.30 sati, u gift shopu Dubravka, agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Luži te jedan sat prije početka koncerta pred Dvorom. Također, ulaznice se mogu kupiti online putem servisa ulaznice.hr. Građani, kao i uvijek, mogu kupiti ulaznice uz brojne pogodnosti, a kontakt za rezervacije je 417 110.

Pročitajte još

Kristian Paskojević održao predavanje o ćirilici u dubrovačkoj diplomaciji

Dulist

MLADI DIRIGENTI IZ SVIH DIJELOVA SVIJETA Završni koncert seminara ‘Lovro von Matačić’

Dulist

U Lazaretima otvorena međunarodna konferencija o zaštiti kulturne baštine od rizika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija