DuList IN

SJAJNI DUBROVAČKI DOMAŠI Plešu, pjevaju, glume, dizajniraju… I idu na Državnu domijadu!

SJAJNI DUBROVAČKI DOMAŠI Plešu, pjevaju, glume, dizajniraju... I idu na Državnu domijadu!

Natjecanje učeničkih domova, popularno zvano ‘Domijada’, održano je protekog vikenda u Zadru. Nakon sportaša prošlog tjedna, ovoga puta na redu su bili ‘kulturnjaci’!

Muški učenički dom Dubrovnik nastupio je u kategoriji glazbe, filma i multimedijalne izložbe. Ženski Đački dom Dubrovnik imao je čitavo bogatstvo izložaka na multimedijalnoj izložbi dok su na scenskom dijelu bile zastupljene u kategoriji dramskih izvedbi, recitacije, glazbe i plesa. Jednako vrijedne su bile u učenice iz učeničkog doma Paola di Rosa koje su uz mnoštvo izložaka na izložbi nastupile u glazbi, folkloru, recitaciji, dramskoj izvedbi i filmu.

Od svih navedenih kategorija u zaista odličnoj konkurenciji ostalih domova Dalmacije iz naša tri dubrovačka doma na Državnu domijadi koja će se početkom svibnja održati u Rovinju plasirali su se sljedeći radovi: Ženski đački dom Dubrovnik našu će regiju zastupati u kategoriji suvremenog plesa. Za ovu fenomenalnu plesnu točku pod nazivom ‘Metamorfoza’ koreografiju je napravila i učenice pripremila Doris Hodžić u kordinaciji s odgajateljicom i voditeljicom sekcije Marinom Bobić. Iz istog doma na državnu domijadu ide i recitacija Ivone Sabljić koja je pod vodstvom odgajateljice Marine Bobić i profesorice Lucjane Pendo recitirala pjesmu Gustava Krkleca ‘Srebrena cesta’.

Muški učenički dom Dubrovnik na državnu domijadu putuje također s dva rada. U području primjenjene umjetnosti u kategoriji industrijskog dizajna pobjedili su s radom ‘Libertas – igrajte se ko gospari’. Riječ je o igri koji su mladići dizajnirali i izradili u sklopu projekta odrazi generacija koji je pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika a u u suradnji sa Domom za starije i nemoćne uz pomoć odgajatelja Mira Bronzića u domu vodila mlada dizajnerica Mia Bogovac.

Također, u Rovinju će se kao pobjednik regionalne domijade projicirati igrani film ‘Hunger’ koji je pod vodstvom odgajatelja Mira Bronzića izradila filmska sekcija Muškog učeničkog doma.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović