Županija

Sjajne mogućnosti za obnovljive izvore energije u županiji

Sjajne mogućnosti za obnovljive izvore energije u županiji

U hotelu Radisson Blu predstavljene su mogućnosti provedbe mjera energetske učinkovitosti na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Namjera je bila upoznati sudionike s mjerama energetske učinkovitosti koje su se provodile do sada kao i mogućnostima provedbe novih mjera, sve u skladu s Planom i Programom energetske učinkovitosti u neposrednoj potrošnji energije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Prezentaciju o dosadašnjim iskustvima u provedbi mjera energetske učinkovitosti na području Dubrovačko – neretvanske županije i mogućnosti njihovog financiranja održao je zamjenik pročelnika Maro Kristić.

Predstavnici Regionalnih razvojnih agencija DUNEA I DURA govorili su o dosadašnjim aktivnostima na projektima provedbe energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Prezentaciju o led rasvjeti kao dijelom energetske učinkovitosti  i koja predstavlja najkvaliteniju, najučinkovitiju i najjeftiniju alternativu za zamjenu postojeće skupe rasvjete održali su predstavnici tvtke Detas d.o.o. kao i njihova tvtka partner na području Dubrovačko-neretvanske županije Brenum d.o.o. vlasnika Lukše Jakobušića.

Župan Nikola Dobroslavić u završnoj riječi zaključio je kako je proces energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji puno napredovao iako postoje predispozicije za daljnje korištenje.

S obzirom na zakonske rokove i zahtjeve države potrebno je u najskorije vrijeme povećati stupanj energetske učinkovitosti, a što bi dovelo do ušteda u potrošnji električne energije, a finalno i u novčanoj potrošnji.

Prezentaciju su organizirali Dubrovačko-neretvanska županija, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Hrvatska gospodarska komora i Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist