Natrag
16.2.2019 01:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šišić počasni član HKDA

3.5.2012 @ 11:12 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Na redovnoj sjednici Skupštine Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, održanoj 23. ožujka 2012. godine, krajobrazni arhitekt, dr.sc. Bruno Šišić imenovan je počasnim članom tog društva.

Bruno Šišić rođen je u Dubrovniku 3. lipnja 1927.godine. Diplomirao je 1950.godine na tadašnjem Poljoprivredno-šumarskom fakultetu u Zagrebu. Izučavanjem povijesnih vrtova počeo se usporedo baviti 1956.godine, posebno dubrovačkog klasičnog vrtnog naslijeđa, a 1982.godine osnovao je Centar za povijesne vrtove i razvoj krajobraza u Dubrovniku.

Pored brojnih radnih skica i crteža , izradio je više od stotinu projekata vrtne i krajobrazne arhitekture za javne vrtove i perivoje u Dubrovniku, za zelene prostore stambenih odnosno turističkih objekata i zona na dubrovačkom i širem području. Za stručni i znanstveni doprinos primio više priznanja.

Šišićeva valorizacija „Dubrovačkog renesansnog vrta“ je jedini autentični hrvatski doprinos europskom nasljeđu vrtne umjetnosti čini iznimno ostvarenje u međunarodnoj znanstvenoj zajednici. Popis oko stotinu projekata krajobrazne arhitekture, kao i popis isto toliko stručnih i znanstvenih radova dokazuju da je njegov rad izuzetno dostignuće za širu zajednicu.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana