Aktualno

Šiša i Milat u utrci za mjesto ravnatelja

I Pero Šiša i Damir Milat ispunjavaju sve uvjete natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Utvrdilo je na današnjoj sjednici Upravno vijeće te kulturne ustanove.

Naime, na natječaj objavljen 20. kolovoza ove godine za čelnu osobu DSO-a pristigle su dvije ponude – sadašnjeg ravnatelja Pera Šišu, koji je odmah nakon raspisivanja natječaja duListu obznanio svoju kandidaturu za novi mandat, te njegov prethodnik, glazbenik u Orkestru Damir Milat.

No, Upravno vijeće danas nije donosilo odluku o tome tko će u idućem četverogodišnjem mandatu voditi Orkestar, već se nastavlja natječajni postupak.

Prema proceduri najprije se o kandidatima mora očitovati umjetničko osoblje ove javne ustanove u kulturi Grada Dubrovnika, a potom se, nakon nove sjednice Upravnog vijeća, koja je planirana za kraj rujna, materijali šalju na Kulturno vijeće koje se također mora očitovati o kandidatima. Zadnju riječ u cijeloj priči o tome tko će biti novi (ili stari) ravnatelj Orkestra donijet će gradski vijećnici.

Pročitajte još

NIJE SVUGDJE IZVRSNO Gdje je more bilo dobro, a gdje zadovoljavajuće kakvoće?

Dulist

Dubrovčanin Đuro Lubura predsjednik Hrvatske Mense

Dulist

NE NASJEDAJTE Cirkuliraju lažne poruke o nagradnoj igri Hrvatske pošte

Dulist