Grad

Širi se pješački koridor na Pločama, ukidaju se mjesta za taksi vozila

Širi se pješački koridor na Pločama, ukidaju se mjesta za taksi vozila

Na predjelu Ploča u planu je uređenje pješačkog prolaza, i to na dijelu od Vrata od Ploča pa do ulaza u kompleks Lazareta, a navedeni radovi predmet su ovog tjedna pokrenutog otvorenog postupka javne nabave, ističu iz Grada Dubrovnika.

Ukupno se na površini od 215 metara kvadratnih planira izvesti kameno popločenje te postavljanje novih kamenih rubnjaka u dužini od 50 metara s uređenjem oborinske odvodnje u obuhvatu zahvata.

U sklopu investicije uređenja novog pješačkog koridora ukidaju se i postojeća mjesta za autotaksi vozila te će se na tom mjestu proširiti kameni pločnik.

-Uređenjem kamenog pločnika na Vratima od Ploča postići će se reprezentativan izgled istočnog ulaza u povijesnu jezgru, ali će se i povećati sigurnost prometovanja pješaka, posebice učenika Gimnazije i OŠ Marina Getaldića. Osim toga, izgradnjom sada nepostojećeg nogostupa i njegovim proširenjem Vrata od Ploča ‘spojit’ će se s Lazaretima, novoobnovljenim kreativnim i kulturnim središtem Dubrovnika – rekli su iz Gradske uprave.

Planirana vrijednost radova je oko 900 tisuća kuna, a rok izvođenja je 60 dana od dana uvođenja odabranog izvođača u posao.

Podsjetimo, u Proračunu za 2020. godinu predviđena su i sredstva za cjelovitu sanacije nogostupa na Pilama, i to na potezu od restorana Dubravka pa Ulicom branitelja Dubrovnika sve do skretanja za Gradac, odnosno do Ženskog đačkog doma. Radi se o investiciji vrijednoj 2,2 milijuna kuna, a obnovit će se i ograda Dubrovačko sunce na Boninovu, za što je rezervirano 1,2 milijuna kuna. Tijekom godine provodit će se i značajniji radovi na sanaciji kamenog pločnika na Stradunu.

 

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist