Grad

ŠIPUŠ O UPRAVLJANJU ZIDINAMA Dogovorom treba zadovoljiti interes Grada i DPDS-a

ŠIPUŠ O UPRAVLJANJU ZIDINAMA Dogovorom treba zadovoljiti interes Grada i DPDS-a

Ministar kulture Berislav Šipuš je tijekom svog boravka u Dubrovniku sazvao sastanak na temu upravljanja dubrovačkim zidinama. Sastao se tako s gradonačelnikom Androm Vlahušićem, predsjednikom Društva prijatelja dubrovačke starine Denisom Orlićem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Matom Frankovićem.

Ministar Šipuš ovom prilikom istaknuo je važnost DPDS-a kao udruge koja profesionalno skrbi i gospodari prostorom zidina dugi niz godina. Osvrnuo se na problematiku spornog članka 36. Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika, koji je potrebno uskladiti nakon pravorijeka Ustavnog suda. Istaknuo je kako je sazvao sastanak svih strana uključenih u proces, kako bi se postigao dogovor prije izrade novog prijedloga zakona.

Gradonačelnik Vlahušić, predsjednik Gradskog vijeća Franković i predsjednik DPDS-a Orlić izrazili su spremnost da se svi dosadašnji odnosi i razmirice zanemare, kako bi se došlo do konsenzusa u interesu svih građana Grada Dubrovnika. Potrebno je usuglasiti novi sporazum koji će donijeti maksimalnu korist za spomeničku baštinu i kulturu, te zadovoljiti zakonsku regulativu i interes Grada i DPDS-a, zaključeno je na sastanku.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist