Aktualno

SINDIKAT ZADOVOLJAN ODAZIVOM ‘Ujedinjeni smo oko borbe za naše dostojanstvo’

SINDIKAT ZADOVOLJAN ODAZIVOM 'Ujedinjeni smo oko borbe za naše dostojanstvo'

Iz Sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod uputili su priopćenje o štrajku koji se u gotovo svim školama u hrvatskoj provodi ovog četvrtka, a koji će se nastaviti i u petak. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Prije svega želimo izraziti naše veliko zadovoljstvo današnjim tjekom štrajka kao i samim odazivom na štrajk u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, na koji se prema našim pristiglim neslužbenim podatcima iz 23 osnovnoškolske i 6 srednjoškolskih ustanova u kojima organizirano djeluje Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, odazvalo oko 75 posto članstva u osnovnim i oko 71 posto članstva u srednjim školama. Prema dosad pristiglim informacijama na području naše županije nije bilo kršenja prava naših zaposlenika na štrajk.

Uspoređujući današnje podatke o odazivu na štrajk sa štrajkom Preporoda iz 2018. godine očit je porast zanimanja za sudjelovanje u štrajku među našim zaposlenicima u školskim ustanovama. To jasno ukazuje na činjenicu da smo konačno svi ujedinjeni oko našeg zajedničkog cilja, a koji više nije pitanje samo naše materijalne potplaćenosti, naših obezvrijeđenih plaća, već pitanje borbe za naše vlastito dostojanstvo, dakle dostojanstvo svih zaposlenih u sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Stoga, mi iz Sindikata Preporod, želimo prvenstveno zahvaliti svim onim roditeljima, koji su nam i ovom prilikom iskazali svoju veliku podršku te koji nisu poslali svoju djecu danas u školu. No, nastavljamo hrabro i dalje. Kako će i sutra, u petak 11. listopada štrajk na području naše županije biti organiziran na isti način te kako je već sada jasno da i sutra u većini osnovnih i srednjih škola neće biti redovne nastave, pozivamo sve roditelje da naprave isto, uz napomenu da će sva ona djeca koja ipak sutra dođu u školu, jer vrata škola će biti otvorena, biti zbrinuta na adekvatan način.

U borbi za naše dostojanstvo, uz pad sustava Carneta, meržnih stranica i buru emocija, u borbi ZA ŽIVOT OBRAZOVANJA, srdačno Vas pozdravljamo – stoji u priopćenju koje potpisuje županijski povjerenik Preporoda Antun Vidak.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist