Aktualno

SINDIKAT ZADOVOLJAN ODAZIVOM ‘Ujedinjeni smo oko borbe za naše dostojanstvo’

Iz Sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod uputili su priopćenje o štrajku koji se u gotovo svim školama u hrvatskoj provodi ovog četvrtka, a koji će se nastaviti i u petak. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Prije svega želimo izraziti naše veliko zadovoljstvo današnjim tjekom štrajka kao i samim odazivom na štrajk u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, na koji se prema našim pristiglim neslužbenim podatcima iz 23 osnovnoškolske i 6 srednjoškolskih ustanova u kojima organizirano djeluje Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, odazvalo oko 75 posto članstva u osnovnim i oko 71 posto članstva u srednjim školama. Prema dosad pristiglim informacijama na području naše županije nije bilo kršenja prava naših zaposlenika na štrajk.

Uspoređujući današnje podatke o odazivu na štrajk sa štrajkom Preporoda iz 2018. godine očit je porast zanimanja za sudjelovanje u štrajku među našim zaposlenicima u školskim ustanovama. To jasno ukazuje na činjenicu da smo konačno svi ujedinjeni oko našeg zajedničkog cilja, a koji više nije pitanje samo naše materijalne potplaćenosti, naših obezvrijeđenih plaća, već pitanje borbe za naše vlastito dostojanstvo, dakle dostojanstvo svih zaposlenih u sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Stoga, mi iz Sindikata Preporod, želimo prvenstveno zahvaliti svim onim roditeljima, koji su nam i ovom prilikom iskazali svoju veliku podršku te koji nisu poslali svoju djecu danas u školu. No, nastavljamo hrabro i dalje. Kako će i sutra, u petak 11. listopada štrajk na području naše županije biti organiziran na isti način te kako je već sada jasno da i sutra u većini osnovnih i srednjih škola neće biti redovne nastave, pozivamo sve roditelje da naprave isto, uz napomenu da će sva ona djeca koja ipak sutra dođu u školu, jer vrata škola će biti otvorena, biti zbrinuta na adekvatan način.

U borbi za naše dostojanstvo, uz pad sustava Carneta, meržnih stranica i buru emocija, u borbi ZA ŽIVOT OBRAZOVANJA, srdačno Vas pozdravljamo – stoji u priopćenju koje potpisuje županijski povjerenik Preporoda Antun Vidak.

Pročitajte još

PROMETNA U ROŽATU Pod utjecajem alkohola izletio s kolnika i udario u dva parkirana vozila

Zvonimir Pandža

OD SUTRA Autobusna linija na Šipanu ima novi vozni red

Dulist

NOVE ODLUKE STOŽERA Ukidaju se ograničenja za vjenčanja, sprovode, javna okupljanja…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija