Natrag
19.4.2019 07:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sindikat: Broj dubrovačkih pomoraca nepoznat

7.3.2012 @ 14:03 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Kako je duList već pisao, među 200 hrvatskih pomoraca, i skupina dubrovačkih pomorskih časnika ostaje bez posla na uglednom norveškom brodaru Gearbulk.

Njima je zagarantiran još jedan ukrcaj, no to im nikako ne može jamčiti sigurnost pa su već krenuli tražiti posao na drugim kompanijama.

– Riječ je o tome da se taj brodar odlučio zamijeniti Europljane kadrom s Dalekog istoka. Brodar se odlučio na politiku zamjene radi uštede u cijeni posade. No, tu nije riječ o velikim uštedama u samim plaćama jer drugačjiji način  rada i održavanja brodova , donosi veće troškove – istaknuo je tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzaduro dodavši kako ne može reći o kojem je broju Dubrovčana riječ te kako se nada da će i dubrovački brodar Atlantska plovidba zaposliti dio pomoraca.

Vanja Glavočić, povjerenik Sindikata pomoraca, za duList je kazao kako zasad nema informacija o kojem broju Dubrovčana je riječ.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana