Natrag
26.4.2019 09:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Simović: Pelješac i Korčula i dalje u plamenu, na terenu je više od 300 vatrogasaca

22.7.2015 @ 10:20 Dulist Crna kronika / Županija

Podijelite:

Stanje s požarima na Korčuli i Pelješcu je gotovo ista kao i jučer, situacija se nije bitnije promijenila, a na terenu je više od 300 vatrogasaca rekao je u srijedu ujutro vatrogasni zapovjedni dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.
”Još uvijek gore dva požara na Pelješcu i jedan na Korčuli. Na terenu nam je sve skupa više od 300 vatrogasaca, računajući i vojsku. Pomažu i zračne snage”, rekao je Simović
Zapovjednik JVP Dubrovačko primorje rekao je kako je na Pelješcu opožareno više od 800 hektara površine, no kako trenutno nisu ugrožene kuće.
”Pomalo napredujemo, ali problem nam radi vjetar. Razvukli su nam se požari na dosta frontova. Opožareno je više od 800 hektara površine. Trenutno gori u Ponikvama, poviše Janjine i prema Potomju. Kuće ni objekti nisu zasada ugroženi”, rekao je Franušić.
Požar na Korčuli počeo je prošlu subotu popodne u Smokvici, dok su na Pelješcu dva požara planula u ponedjeljak navečer.
U vatrenoj stihiji na Pelješcu su stradali vinogradi, jedna vinarija, domaće životinje i gusta borova šuma, a u ponedjeljak navečer privremeno su evakuirani mještani Trstenika

Foto: Pelješac, 21. srpnja 2015.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana