Kultura

SIMFONIJSKI ORKESTAR Završena koncertna sezona u Kneževu dvoru

SIMFONIJSKI ORKESTAR Završena koncertna sezona u Kneževu dvoru

Sinoćnjim koncertom Dubrovački simfonijski orkestar zaključio je još jednu sezonu u Kneževu dvoru.

Orkestrom je ovom prilikom ravnao talijanski dirigent Nicola Giuliani, a kao solist je nastupio također Talijan, violinist Giovanni Angeleri.

Giovanni Angeleri dobitnik je prestižne prve nagrade na Međunarodnom natjecanju Paganini, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je na poznatim instrumentima poput Stradivari “Cremonese 1715” koji pripada gradu Cremona, Stradivari “Karl Marx” Fondacije Alberta Eckstein i drugima, a prije svega, imao je čast nastupiti u Italiji, kao i u inozemstvu s legendarnim Guarnerius 1742 “Il Cannone”, violinom koja je nekoć pripadala samom Paganiniju i koja je sada u ponosnom vlasništvu Gradskog vijeća Genove.

U Dvoru je nastupao već nekoliko puta, a ovom prilikom se predstavio izborom Paganinijevih djela (Le Streghe, I Palpiti, La Campanella) i priredio publici zaista pravi završni koncert sezone pokazavši zavidnu virtuoznost na violini.

U ostatku koncerta publika je imala priliku čuti Klasičnu simfoniju br.1 S. Prokofjeva, te Soirées Musicales po Rossiniju B. Brittena.

Sezona koncerata u Kneževu dvoru je iza nas, a sljedeći koncert će se održati u Slanici (tvrđava Revelin) u petak, 23. listopada kada će nastupiti Gudački komorni orkestar DSO-a s djelima A. Corellija, W.A. Mozarta i B. Brittena, s početkom u 20.30 sati.

Tekst i foto: DSO

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist