Natrag
20.4.2019 14:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

SIMEON HARA Voda nije za piće, 26 intervencija vatrogasaca, proglašena crvena uzbuna meteoalarma!

1.9.2014 @ 20:26 Dulist Grad
7;7

Podijelite:

Nevrijeme, točnije ciklona Simeon koji je danas pogodio šire područje Dubrovnika dao je puno posla dežurnim službama.

Tako iz Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci javljaju kako su danas zbog nevremena i velike količine oborina od 16.20 sati do sada imali osamnaest intervencija, od kojih su neke još u tijeku.

Najviše je bila riječ o ispumpavanju vode iz poplavljenih podruma,poslovnih prostora, suterena, stanova, uklanjanju blokiranih vozila s ceste, pilanju srušenih stabala usljed nevremena.

– Najugroženija područja su bila Kantafig, Šipčine, Obala Stjepana Radića, Lapadska obala i dio Mokošice i Zatona. Na intervenciji su sudjelovali JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Rijeka dubrovačka i DVD Zaton s ukupno 30 vatrogasaca i 10 vozila – kažu iz JVP Dubrovački vatrogasci.

Također, za noćas je Meteoalarm jug Hrvatske obojao crvenom bojom, što predstavlja vrlo opasne vremenske uvjete. Po njima, lokalno se očekuju izraženiji pljuskovi s grmljavinom, količina oborine 60-90 mm, dok je vjerojatnost grmljavine iznad 80 posto. Mjestimice vrlo jako jugo, a najjači udar vjetra preko 65 km/h.

Također, iz Vodovoda Dubrovnik javili su kako je uslijed obilne kiše koja je padala tijekom dana došlo do zamućenja izvora rijeke Omble u Komolcu i izvora Palate u Zatonu iznad propisane vrijednosti pa se očekuje pojava mutnoće u vodoopskrbnoj mreži Grada Dubrovnika, Zatona, Orašca, Trstenog, Brsečina i Elafita.

– Takva mutna voda ne udovoljava Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju (56/13). Preporuča se vodu za piće prije upotrebe pustiti da se istaloži nakon toga bistri dio prokuhati. Voda se može koristiti za kuhanje, tuširanje i ostale sanitarne potrebe. Dezinfekcija i kontrola se uredno provode – poručuju iz Vodovoda.

Inače, na društvenim mrežama također je povećana aktivnost, ponajprije turista, koji su razočarani što im je ciklona Simeon pomrsio račune za topli godišnji odmor.

I dubrovački Storm Chasers bili su vrlo aktivni te su na Youtube kanalu objavili i snimku zastoja na Putu Iva Vojnovića, gdje su se dva vozila ugasila zbog nabujalih oborina.

Foto: Instagram/Meteoalarm

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana