Natrag
21.2.2019 02:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šimac Bonačić se osvrnula, Kisić Kamić se žalila

3.12.2013 @ 11:17 Ana Prohaska Politika

Podijelite:

 
Kako neslužbeno doznajemo bivša predsjednica Biračkog odbora SDP-a Marita Kisić Kamić se žalila, a Tatjana Šimac Bonačić poslala osvrt središnjici u Zagrebu vezano za izbore u županijskom SDP-u.

Podsjetimo, kako je duList jučer pisao, imenovanje buduće nevjeste Davora Penića  koji je izabran ponovno za predsjednika županijskog SDP-a nije bila jedina nepravilnost na unutarstranačkim izborima.
 

Naime, neslužbeno doznajemo, osim što je Matea Deranja koja nema iskaznicu SDP-a bila u biračkom odboru, na Mljetu je sličnu funkciju imao Dario Penić, sin samog Davora Penića, dok je u Konavlima bio njegov „čovjek od povjerenja“ Vlaho Kmetović. U Župi dubrovačkoj pak „osoba od povjerenja“ bila je Slavica Majdiš.

Svi su dakle bili nestranački ljudi. I na Mljetu i u Konavlima Dario Penić te Vlaho Kmetović predstavili su se kao promatrači no ovi unutarstranački izbori poznaju samo institut biračkog odbora.

Kako nam je potvrdila Marita Kisić Kamić, inače predsjednica Biračkog odbora u prvom sazivu, žalbu je podnijela zbog smjenjivanja Biračkog odbora bez objašnjenja od strane županijske Izborne komisije.

-Ja sam bila predsjednica Biračkog odbora u prvom sazivu, a članovi su bili Dragana Žitković, Suad Bečić, Amir Brkić, Štefica Curić Lenert, Nikša Klečak. Smatram da smo dobro odradili posao i da je sve bilo valjano. No smijenjeni smo bez objašnjenja od strane županijske Izborne komisije, premda nije bilo nikakvih pritužbi na naš rad. Želim da nam se odgovori zašto smo smijenjeni – istaknula je.

Na naše pitanje jesu li u Biračkim odborima mogli biti postavljeni promatrači kandidata koji nisu članovi stranke, odgovorila je:
-Po meni nisu mogli. Po pravilima stranke mogu biti samo članovi Biračkog odbora, ali ne mogu biti promatrači, kontrolori ili nekako slično – zaključila je.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana