Županija

SILVIO NARDELLI ‘Odlazak vijećnika sa sjednice izrežirana je predstava i čisto politiziranje’

SILVIO NARDELLI 'Odlazak vijećnika sa sjednice izrežirana je predstava i čisto politiziranje'

Župski oporbeni vijećnici, prije samog izglasavanja dnevnog reda, ove su srijede napustili 17. sjednicu Općinskog vijeća Župa dubrovačka.

U priopćenju koje su poslali medijima, žale se među ostalim da se ‘sjednice sazivaju samo kako bi se zadovoljila birokratska obaveza’. Zadnja je sjednica, naime, održana 31. srpnja. Također su dodali kako ‘ni tako puno vremena nije bilo dovoljno da se sjednica pripremi u skladu s Poslovnikom i Statutom Općine Župa dubrovačka’.

Na navode župskih oporbenih vijećnika reagirao je i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli. Za DuList je istaknuo kako je odlazak oporbenih vijećnika ‘unaprijed izrežirana predstava koju ne rade prvi put’ te ‘čisto politiziranje’. Objašnjava kako se posljednja sjednica Općinskog vijeća održala 31. srpnja te da se u zakonskom roku sazvala nova. Na sjednici je, kaže, bilo priređeno sedam točaka dnevnog reda. Dodatno je došlo do dopune dnevnog reda s jednom točkom.

-Vijećnici su uredno dobili materijale, osim za prve dvije točke dnevnog reda koje se odnose na donošenje Odluke o izradi izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja Srebreno I. Zahtjev za navedene izmjene i dopune od Hotela Dubrovačka Rivijera zaprimili smo u protokol 25. listopada, isti dan kad se sazvala sjednica i kad su materijali poslani vijećnicima. A dan prije smo imali radni sastanak s predstavnicima hotela i njihovim projektantom gdje su oni definirali te svoje zahtjeve i jednostavno nije bilo moguće pripremiti materijale. Radi se o značajnoj točki koja bi omogućila završetak ulaganja Hotela Dubrovačka Riviera u dva objekta, ‘Češke banje’ i objekt ‘Jadranka’. Preuzeli su objekte prošle godine i žele ih staviti u funkciju. Iz tog razloga traže izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja, što smatram da je od interesa za stanovnike Župe i Općinu, ali i za tu tvrku – ističe Nardelli. Zato su, govori dalje, te dvije točke dnevnog reda uvrstili u dnevni red, međutim, ponavlja, ne i materijale potrebne za tu točku. Oni su vijećnicima dostavljeni u ponedjeljak.

-Držim da je bilo dovoljno vremena da se pročitaju te odluke koja su stavljene na dnevni red. Ne prakticiramo naknadno dostavljanje materijala, ali ovo je bila izvanredna situacija – naglašava. Oporbeni vijećnici u priopćenju su također naveli da ‘se uporno izbjegava otvaranje rasprava o ključnim životnim problemima i pitanjima koji muče stanovnike Župe dubrovačke poput prometa, kanalizacije, gospodarenja otpadom i očuvanja priprodnih i kulturnih resursa našega kraja’. Nardelli ističe da su ‘otvoreni za sve rasprave’ i da se ‘ne izbjegavaju’.

– Dapače, na Općinskom vijeću imaju mogućnost dobiti odgovore na sva moguća pitanja. Svi se njihovi prijedlozi stave na dnevni red. Ne vidim što bi bila zamjerka jer je Općinsko vijeće upoznato sa svim aktivnostima Općine – naglasio je.

Dodajmo i kako su oporbeni vijećnici naveli i da Nardelli nije dostavio svoje izvješće o radu Općinskom vijeću. Načelnik Općine Župa dubrovačka ističe kako su vijećnici obaviješteni ‘da će to biti napravljeno na idućoj sjednici’, a koja će, najavljuje nam, uslijediti vrlo brzo obzirom da ih ‘očekuje rebalans proračuna i izmjene programa rada te ostale točke vezane uz proračun Općine’.

 

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist