Natrag
26.5.2018 17:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Silvija Luks “pala” na lažnog šeika

17.7.2012 @ 15:06 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Nepoznati šeik kojega su okom kamere uhvatili i naši fotoreporteri izazvao je zanimanje mnogih koji su za otvaranje ovogodišnjih Igara bili u Dubrovniku.

Danas je tajna otrkivena – riječ je o lažnom šeiku – reporteru Večernjeg lista Hassan Haidar Diabu, koji se na Otvaranju pretvarao da je bogati šeik. Na njegovu pojavu, piše Večernji list, nije pala bivša gradonačelnica Dubravka Šuica, dok su drugi pokušavali uhvatiti ‘sliku za uspomenu’

– A što se toliko čudite? Pa nije to prvi šeik koji je posjetio Dubrovnik! Pa za Boga miloga, k nama dođe 50 bogatih šeika godišnje! – čuo je komentar Šuice.

U gužvi koja se stvorila oko mene dok su svi pokušavali “uhvatiti” sliku za uspomenu, iznenadio me pozdrav na arapskom jeziku: “Salam alejkum, šeiče”, piše reporter Večernjeg, a obratila mu se Silvija Luks-Kalogjera, šefica NO HRT-a. Nakon uvodnog časkanja, novinar joj je rekao kako je direktor naftne kompanije i ima nekoliko rudnika zlata, a bavi se i nekretninama.

– Ooo, lijepo. Ma htjela bih vam predložiti jedan projekt… Vjerujte mi da bi se i vama financijski isplatio. Radi se o projektu koji smo realizirali i prošle godine. Svake godine maestro Đelo Jusić i Sarajevska filharmonija održavaju koncert u Abu Dhabiju. Prošle godine šeici iz Abu Dhabija bili su pokrovitelji i financirali cjelokupni projekt. Ove godine još nemamo sponzora.

– Kako bih mogao pomoći?
– Pa vidite, sigurno imate svoj privatni avion? Možda biste mogli, kao i šeici prošle godine, poslati svoj avion da preveze članove filharmonije i osigurate im smještaj te pokrijete troškove njihova boravka za vrijeme koncerta?
– To nije problem. Smatrajte to riješenim.

– Ima još jedan sitan detalj. Ja sam i menadžerica maestra Đele Jusića. Trebalo bi honorirati maestra jer on će osobno dirigirati filharmonijom.
– Ma nije to problem. Recite mi samo o kojoj se svoti otprilike radi?
– Maestrov honorar je nekoliko stotina tisuća eura. Pa, gledajte, ipak je on maestro broj jedan i osobno će dirigirati Sarajevskom filharmonijom.

– Ma nema nikakvih problema. Samo mi recite na koji će način i kako će biti isplata?
– Pa sve je legalno, sve će biti putem računa, na moj ili maestrov račun. Ako pristajete na sve što sam vam rekla, i vi ćete imati financijske koristi jer dat ćemo vam ekskluzivno pravo u prikazivanju tog koncerta po cijelom arapsko-islamskom svijetu.

Uz rukovanje i dogovor za sastanak idući dan kako bi me upoznala s maestrom i dala CD s glazbom te da dogovorimo koordinate o detaljima projekta, razišli smo se oboje zadovoljni na svoj način. Silvija trljajući ruke kojima će brojiti tih nekoliko stotina tisuća eura, a ja zato što imam priču, napisao je reporter Večernjeg lista Hassan Haidar Diab.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana