Natrag
21.3.2019 00:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

SILENTE Novi album “Neće rijeka zrakom teći” od danas u prodaji

4.5.2015 @ 19:59 Dulist dulist IN

Podijelite:

Dubrovačka grupa Silente danas je, mnogi će reći konačno, objavio svoj novi album ‘Neće rijeka zrakom teći’, u regularnom i limitiranom izdanju, koji nosi deset novih pjesama ove glazbene senzacije.

Sve je krenulo prije više od pola godine sa singlovima ‘Čudna ili čudesna’ i ‘Kako misliš’, koji su osvojili medijski prostor i najavili još jednu uspješnicu ovih talentiranih autora i glazbenika. Album ‘Neće rijeka zrakom teći’ sadrži deset potencijalnih i potentnih hitova koje će publika objeručke prihvatiti i uglas pjevati u prepunim koncertnim prostorima diljem Lijepe naše.

Naslovi koje publika još nije imala priliku poslušati poput ‘Sinoć su vatre bile jake’, ‘Neobranjivo’, ‘I u mojoj i u tvojoj sobi’, ‘Pjesma koja samu sebe mrzi’, ‘Jer te imam da me boliš’ svjedoče o uzbudljivom unutarnjem svijetu tekstopisca Sanina Karemehmedovića koji će se suptilno i nježno sljubiti s vokalima Tibora Karamehmedovića i Doris Kosović, nenametljivim ali prezentnim violinskim solažama Lorene Miline, uigranom ritam sekcijom Sanina Karamehmedovića i Ivuše Gojana te specifičnim zvukom proizašlog iz klavijatura Šimuna Končića.

Kako bi i ovaj album dobio novu dimenziju prepoznatljivosti pobrinuo se provjereni Nikša Bratoš koji je obogatio pop-rock izričaj Silentea svježim i inovativnim produkcijskim koloritom. Kuriozitet albuma je i to što će u početku u prodaji biti dva potpuno različita dizajna omota!

Album ‘Neće rijeka zrakom teći’ svoje veliko koncertno predstavljanje imat će 8. i 9. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Jedinstvena je pojava u ovim našim krajevima da jedan CD ima dva različita dizajna. Regularno izdanje nastalo je pod ‘rukom’ dubrovačkog dizajnera Andreja Đukića, koji je radio na cjelokupnom vizualnom identitetu Silentea počevši od prvog albuma na dalje. Fotografije koje se nalaze u ovitku djelo su Daria Bandura. Ali, uslijedio je nevjerojatan poklon dviju slikarica koje svoj projekt nazivaju ‘DiobaNaOba’ i članovi Silentea su ga ponudili fanovima.

– Odlučili smo tiskati jednu seriju CD-ova s naslovnicom i knjižicom u koju su ubačene sve slike koje su nam Nikolina Japunčić i Mia – Maria Škoda naslikale. Radi se o jedinstvenom načinu vizualnog razumijevanja pjesama s novog albuma. Taj omot CD-a bit će posebno izdanje, krenut će u prodaju zajedno s originalom, a nakon što se rasproda više ga nećemo tiskati – poručuje Silente.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana