DuList IN

SILENTE NA ORSULI U petak nastupa omiljeni dubrovački bend!

SILENTE NA ORSULI U petak nastupa omiljeni dubrovački bend!

Dobre tradicije nikako ne treba prekidati. Prošle godine su Silente sjajnim koncertom zatvorili koncertni program u Parku Orsula pa nije bilo nikakvog razloga da takvo što ne ponovimo i ove godine, kažu s Orsule.

Tako će Silente po drugi put nastupiti na najljepšoj dubrovačkoj pozornici u petak, 29. kolovoza. Ulaz na koncert je 50 kuna za sve članove udruge Ambient Croatia, a 70 kuna za sve ostale posjetitelje.

– Prošle smo godine, najavljujući Silente, napisali kako je riječ o mladoj grupi u usponu koja je do tada objavila par spotova dok je album „Lovac na čudesa“ izašao par tjedana nakon tog spektakularnog dubrovačkog koncerta. U međuvremenu je album oduševio publiku i kritiku, Silente su nastupali diljem Hrvatske, ali i u okolnim zemljama izazivajući oduševljenje gdje god su se pojavili. Malo je grupa koji su u samo godinu dana u Zagrebu uspjeli rasprodati i Tvornicu i Vintage Industrial Bar, a upravo su ovi Dubrovkinje i Dubrovčani to uspjeli napraviti – kažu s Orsule.
Šlag na tortu bilo je osvajanje Porina za debitanta godine te ulazak u finalni izbor konkurencije za hit godine s pjesmom „Terca na tišinu“. Taj je spot prešao 1,2 milijuna pogleda na Youtubeu, „Još jednom“ se približava milijunu, a posljednji spot, „Morski ljudi, morske žene“ u 2 mjeseca je prešao 200 tisuća pogleda.

Silente su uspoređivali s Crvenom Jabukom ili Plavim Orkestrom, no oni su – Silente. Skupina mladih ljudi na koje se Dubrovnik može ponositi, a koji će nas još jednom oduševiti u petak na Orsuli. Zadovoljstvo povodom ovog koncerta tim je veće jer su iz grupe najavili da će izvoditi i nove pjesme tako da ovo neće biti samo repriza prošlogodišnjeg iskustva nego novi spektakl. Pravi koncert za zatvaranje ovogodišnjeg programa.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist