DuList IN

Silente dobio nagradu Instituta hrvatske glazbe

Silente dobio nagradu Instituta hrvatske glazbe

Međunarodna autorska kreativna konferencija otvorena je zabavom dobrodošlice za sve akreditirane sudionike. Institut hrvatske glazbe kao jedan od organizatora konferencije – uz Adria Music Conference i Hrvatsko društvo za autorsko pravo – ujedno je večeras dodijelilo dvije nove nagrade. Nagrade su vezane za Službenu nacionalnu listu radijskih singlova, popularni HR TOP 40, koji je od početka objavljivanja u siječnju ove godine stekao autoritet kod glazbenika, medija i publike.

Nakon što je (zasad) 17 tjedana bila na prvom mjestu HR TOP 40, titulu Ultimativnog broja 1 ponijela je skladba „Suze nam stale na put". Njezin je skladatelj i tekstopisac sve uspješniji Predrag Martinjak, objavila ju je diskografska kuća Aquarius Records, a za izvedbu koja je osvojila publiku zaslužan je vrhunski interpret Massimo.

Najviši ulaz novog izvođača nagrada je koju je skladbom „Terca na tišinu" zaslužila mlada dubrovačka pop-rock senzacija Silente, band koji je u
vrlo kratkom roku privukao pažnju glazbene struke. Njihova pjesma je u ožujku kao prvi singl tada potpuno nepoznatog benda debitirala na 11. mjestu liste. Još je tjednima odlično kotirala na HR TOP 40, a glazbu za nju napisao je Tibor Karamehmedović dok je za tekst zaslužan njegov brat Sanin. Diskografska kuća za Silente je Aquarius Records, a uspjehu je svakako pomogao i agilni publisher IDM Music.
Silente i Massimo će svojim nastupima iste večeri i uvesti sudionike u konferenciju.

Nagradama Ultimativni broj 1 na HR TOP 40 i Najviši ulaz novog izvođača na HR TOP 40 odano je priznanje timovima iza pjesama koje su ove godine u radijskom eteru ostavile najdublji trag ili najavile zanimljivu novu karijeru.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist