Natrag
17.2.2019 00:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Silente dobio nagradu Instituta hrvatske glazbe

9.12.2013 @ 21:43 Ana Prohaska dulist IN

Podijelite:

Međunarodna autorska kreativna konferencija otvorena je zabavom dobrodošlice za sve akreditirane sudionike. Institut hrvatske glazbe kao jedan od organizatora konferencije – uz Adria Music Conference i Hrvatsko društvo za autorsko pravo – ujedno je večeras dodijelilo dvije nove nagrade. Nagrade su vezane za Službenu nacionalnu listu radijskih singlova, popularni HR TOP 40, koji je od početka objavljivanja u siječnju ove godine stekao autoritet kod glazbenika, medija i publike.

Nakon što je (zasad) 17 tjedana bila na prvom mjestu HR TOP 40, titulu Ultimativnog broja 1 ponijela je skladba „Suze nam stale na put". Njezin je skladatelj i tekstopisac sve uspješniji Predrag Martinjak, objavila ju je diskografska kuća Aquarius Records, a za izvedbu koja je osvojila publiku zaslužan je vrhunski interpret Massimo.

Najviši ulaz novog izvođača nagrada je koju je skladbom „Terca na tišinu" zaslužila mlada dubrovačka pop-rock senzacija Silente, band koji je u
vrlo kratkom roku privukao pažnju glazbene struke. Njihova pjesma je u ožujku kao prvi singl tada potpuno nepoznatog benda debitirala na 11. mjestu liste. Još je tjednima odlično kotirala na HR TOP 40, a glazbu za nju napisao je Tibor Karamehmedović dok je za tekst zaslužan njegov brat Sanin. Diskografska kuća za Silente je Aquarius Records, a uspjehu je svakako pomogao i agilni publisher IDM Music.
Silente i Massimo će svojim nastupima iste večeri i uvesti sudionike u konferenciju.

Nagradama Ultimativni broj 1 na HR TOP 40 i Najviši ulaz novog izvođača na HR TOP 40 odano je priznanje timovima iza pjesama koje su ove godine u radijskom eteru ostavile najdublji trag ili najavile zanimljivu novu karijeru.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana