Grad

‘SIGURNOST NA VISOKOJ RAZINI’ S njemačkim stručnjacima o prevenciji kriminaliteta

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić primili su danas delegaciju njemačke Savezne pokrajine Baden-Wurttemberg, predvođenu Joachimom Schneiderom, koja boravi u službenom posjetu Dubrovniku i Policijskoj upravi dubrovačkoj-neretvanskoj.

Sastanku su nazočili i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, zamjenik načelnika Miro Bajo i voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber sa suradnicima.

Zamjenica Tepšić pozdravila je goste i predstavnike dubrovačke policijske uprave u ime gradonačelnika Frankovića, istaknuvši kako je u Gradu Dubrovniku sigurnost na iznimno visokoj razini, što je važno kako za građane, tako i za posjetitelje. Pohvalila je odličnu suradnju gradske uprave s policijskom upravom, izdvojivši suradnju u okviru projekta „Poštujmo Grad“, naglasili su iz Grada Dubrovnika.

– Zajednički bdijemo nad sigurnošću naših građana i posjetitelja, poglavito u ljetnim mjesecima kad u Gradu boravi velik broj turista. Kroz projekt „Poštujmo grad“ radimo niz aktivnosti, dio u suradnji s policijom, posebice kad je riječ o regulaciji prometa.Zbog specifičnosti naše prometne infrastrukture, prometne blokate su dosada stvarale najviše problema i tu nam je policijska uprava od iznimne pomoći. – izjavila je zamjenica Tepšić.

Zamjenik pročelnika Katičić govorio je o suradnji s policijom kroz Vijeće za prevenciju kriminaliteta, tijelo sastavljeno od dionika koji se bave prevencijom nasilja i drugih oblika delikvencije. Kao važan projekt koji je proizašao iz ove suradnje, izdvojio je video nadzorni centar pomoću kojeg se nadziru javne površine Grada Dubrovnika.

– Potaknuti devastacijama dječjih igrališta i općenito infrastrukture za djecu i mlade, a s druge strane i potrebom za nadzor cesta i raskrižja u svrhu povećanja sigurnosti, postavili smo 116 kamera na 37 lokacija u Gradu. – obrazložio je Katičić, dodavši kako javne površine nadgleda gradska uprava, dok je centralni sustav smještan u prostorijama PU dubrovačko-neretvanske.

Predstavnici njemačke delegacije podijelili su svoja iskustva u suzbijanju kriminaliteta, uz zaključak kako je prevencija najbolji način djelovanja, poglavito kad je riječ o osjetljivim skupinama kao što su mladi.

Posjet je dogovoren u okviru bilateralne suradnje kroz Mješovitu komisiju Vlade Republike Hrvatske i Vlade Njemačke Savezne pokrajine Baden-Wurttemberg. Delegaciju čine stručnjaci na polju prevencije kriminaliteta iz Njemačke Savezne pokrajine Baden-Wurttemberg – mentorima Hrvatske policije, koji već desetak godina pomažu pri usvajanju pozitivnih primjera preventivnih aktivnosti usmjerenih na sve oblike kriminaliteta i poboljšanja sigurnosti građana i njihove imovine. Začetnici su reforme „Policija u zajednici“ i inicijatori osnivanja Vijeća za prevenciju kriminaliteta.

Pročitajte još

RADI SE OCJENA ODREDIŠTA ZA DUBROVNIK Na kojem smo stupnju održivosti?

Dulist

Grad je u kolapsu, od Lapada do Ilijine glavice za 50 minuta!

Dulist

IN MEMORIAM Preminuo vozač Libertasa Zdravko Čokljat

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija