Grad

SIGURNA TURISTIČKA SEZONA U pomoć stigli crnogorski i talijanski policajci

SIGURNA TURISTIČKA SEZONA U pomoć stigli crnogorski i talijanski policajci

U okviru projekta ‘Sigurna turistička sezona’ i ove godine tijekom mjeseca srpnja i kolovoza na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske boravit će i raditi strani policijski službenici.

Radi se o projektu kojeg već desetu godinu zaredom provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u Policijskim upravama na Jadranskoj obali.

Ukupno šest policijskih službenika iz Crne Gore i tri talijanska policijska službenika u zajedničkom radu sa hrvatskim kolegama nastojat će doprinijeti većem osjećaju sigurnosti stranih gostiju te boljoj međunarodnoj suradnji kod rješavanja kaznenih djela.

Talijanski policijski službenici angažirani su u Postaji pomorske policije Dubrovnik, crnogorski policajci u Policijskoj postaji Dubrovnik, dok će albanski i kosovski kolege službu obavljati u Policijskoj postaji Gruda. Tijekom obavljanja poslova strani policajci neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati policijske mjere, a dužni su se pridržavati samo pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske.

Policija-ispomoc-01

Talijanski će policijski službenici kroz izravan kontakt sa svojim državljanima koji na našem području borave u turističkom posjetu imati zadatak ostvariti što bolju komunikaciju i suradnju između hrvatske policije i talijanskih državljana i obrnuto. Za razliku od svojih uniformiranih kolega, crnogorski, albanski i kosovski policajci službu će obavljati u civilnoj odjeći, a sudjelovat će na uspostavljanju bolje i intenzivnije policijske suradnje, stručnom usavršavanju te potpori u sprječavanju kriminaliteta, osobito složenih oblika organiziranog kriminaliteta s elementima međunarodnog karaktera.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist