Natrag
24.4.2019 20:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

SIGURNA TURISTIČKA SEZONA U pomoć stigli crnogorski i talijanski policajci

17.7.2015 @ 19:56 Dulist Grad
2;2

Podijelite:

U okviru projekta ‘Sigurna turistička sezona’ i ove godine tijekom mjeseca srpnja i kolovoza na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske boravit će i raditi strani policijski službenici.

Radi se o projektu kojeg već desetu godinu zaredom provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u Policijskim upravama na Jadranskoj obali.

Ukupno šest policijskih službenika iz Crne Gore i tri talijanska policijska službenika u zajedničkom radu sa hrvatskim kolegama nastojat će doprinijeti većem osjećaju sigurnosti stranih gostiju te boljoj međunarodnoj suradnji kod rješavanja kaznenih djela.

Talijanski policijski službenici angažirani su u Postaji pomorske policije Dubrovnik, crnogorski policajci u Policijskoj postaji Dubrovnik, dok će albanski i kosovski kolege službu obavljati u Policijskoj postaji Gruda. Tijekom obavljanja poslova strani policajci neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati policijske mjere, a dužni su se pridržavati samo pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske.

Policija-ispomoc-01

Talijanski će policijski službenici kroz izravan kontakt sa svojim državljanima koji na našem području borave u turističkom posjetu imati zadatak ostvariti što bolju komunikaciju i suradnju između hrvatske policije i talijanskih državljana i obrnuto. Za razliku od svojih uniformiranih kolega, crnogorski, albanski i kosovski policajci službu će obavljati u civilnoj odjeći, a sudjelovat će na uspostavljanju bolje i intenzivnije policijske suradnje, stručnom usavršavanju te potpori u sprječavanju kriminaliteta, osobito složenih oblika organiziranog kriminaliteta s elementima međunarodnog karaktera.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana