Sport

SIGURNA POBJEDA Jug svladao Mladost 11:8

SIGURNA POBJEDA Jug svladao Mladost 11:8

U utakmici četvrtog kola Regionalne vaterpolo lige na gruškom su bazenu svoje snage večeras odmjerili VK Jug CO i HAVK Mladost. Jug je u ovom dvoboju odnio sigurnu pobjedu rezultatom 11:8 (2 : 1, 4 : 1, 3 : 4, 2 : 2).

Podsjetimo, nakon tri odigrana kola Jug je, kao i Mladost, imao maksimalan bodovni učinak zbog čega je od samog početka na tapeti bila neizvjesna utakmica. Sve četiri lopte na početku svih četvrtina uzela je – Mladost. No taj im statistički podatak nije išao u korist pošto su igrači Juga kroz cijelu utakmicu držali kontrolu u igri te nije dolazila u pitanje njihova sigurna pobjeda.

Macan je već u prvoj minuti prve četvrtine utakmice zaradio 30 sekundi kazne što je Mladosti omogućilo zabijanje prvog pogotka. Luka Lončar je minutu kasnije izjednačio za 1:1 što je i bio rezultat do zadnje sekunde prve četvrtine do loba Xavijera Garcie za 2:1.

Benić je već u prvim sekundama druge četvrtine ‘skrivio’ peterac. Luka Bukić ga je izveo i pogodio za 2:2. Izjednačenost nije dugo trajala. Lončar Mladosti ‘nije dao mira’ te je nakon pasa Lorena Fatovića zabio za 3:2. Idući pogodak ponovno je bio u mreži Mladosti još jednim lobom Garcie. Bitka na dva metra trajala je dugo vremena obje strane. Pogodak je u drugoj minuti prije kraja za Jug dao Viktor Rašović za vodstvo Juga 5:2. Nismo dugo čekali na pogodak kad je Fatović provukao loptu kroz dva bloka i tako pogodio za 6:2, a tim je rezultatom završila i druga četvrtina.

U trećoj su četvrtini pogotci ‘pljuštali’ s obje strane. Jugaši ušli s četiri pogotka prednosti. Mladost je tu predsnost smanjila pogotkom Ivana Domagoja Zovića. Maro Joković zabio je za 7:3, a veliku zaslugu u ovom golu imao je i Hrvoje Benić koji mu je asistirao. Vincenzo Renzuto kasnije je zabio osmi pogodak u korist Jugaša, no novi je napad iskoristio i igrač Mladosti Fran Paškvalin za 8:4. Šut iz faula iskoristio je Andrija Vlahović i tako vratio Mladost na tri pogotka razlike. ‘Lukavi’ Garcia pucao je s velike udaljenosti i zabio svoj treći gol. Franko Lazić je u idućem napadu bio zaslužan za šesti pogodak Mladosti. Treća četvrtina završila je rezultatom 9:6.

Luka Lončar u četvrtom je dijelu utakmice zabio svoj treći gol za 10:6 nakon sjajnog dodavanja Lorena Fatovića. Hrvoje Benić bio je zaslužan za 11 pogodak Juga. Mladost se ponovno izdiže pogotkom Andrije Bašića za 11:7 te potom pogotkom Frana Paškvalina za 11:8 što je bio i konačni rezultat.

Utakmicu su sudili Dragan Štampalija iz Šibenika i Robert Tiozzo iz Splita dok je delegat bio Milivoj Bebić iz Splita.

Dodajmo kako je utakmici četvrtog kola Jadran Herceg Novi ‘potopio’ igrače Budve rezultatom 15:3.

Sastav Juga:
Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavier Garcia, Marko Ivanković, Viktor Rašović, Vincenzo Renzuto, Nikola Pavličević, Hrvoje Benić, Luka Lozina, Toni Jarak, Kristijan Čulina

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist