Grad

‘SIGURNA DESTINACIJA’ The Telegraph pisao o Dubrovniku i Frankovićevu pismu britanskom premijeru

'SIGURNA DESTINACIJA' The Telegraph pisao o Dubrovniku i Frankovićevu pismu britanskom premijeru

Još jedna reklama za Dubrovnik! Danas britanski The Telegraph piše o Dubrovniku i pismu koje sam uputio premijeru Borisu Johnsonu – objavio je na svome Facebook profilu gradonačelnik Mato Franković. Dodao je kako je važno da se Dubrovnik ističe kao sigurna destinacija s malim brojem zaraženih koronavirusom.

-Nastavljamo s pozitivnom pričom o Dubrovniku! Odlučno i odgovorno za naš Grad! – poručio je Franković.

U tekstu naslovljenom ‘Razglednica iz Hrvatske, gdje je sezona u punom zamahu’, autorica teksta Jane Foster piše kako je još početkom lipnja Hrvatska bila bez slučajeva koronavirusa te je bila ‘blaženo spokojna’. Ipak, otvaranjem granica, nastavlja Foster dalje u tekstu, pojavilo se nekoliko novih slučajeva zaraze zbog turista iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

-Kada su se pojavile glasine kako bi Velika Britanija mogla nametnuti 14-dnevnu karantenu svima koji bi se iz Hrvatske u nju vraćali, dubrovački je gradonačelnik pisao britanskom premijeru Johnsonu kako bi rasvijetlio situaciju. Na dubrovačkom području ukupno su aktivna tri slučaja, a trenutno e u Gradu osam tisuća turista – naglašeno je u tekstu.

-Zbog svoje geografske izoliranosti Dubrovnik je odsječen od ostatka Hrvatske i pati od posljedica pandemije više nego bilo koja susjedna destinacija. Lokalno stanovništvo slaže se da je sada savršen trenutak za posjetiti Dubrovnik – možete prošetati srednjovjekovnim zidinama bez gužvi i pronaći mjesto u restoranu bez čekanja reda. Bill Gates, Roman Abramovič i Rod Stewart posjetili su Dubrovnik u srpnju – istaknuto je, među ostalim, u članku.

Članak možete pročitati ovdje.

Foto: Facebook/Mato Franković

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist