Aktualno

‘SIGURAN ODMOR’ Na jednom letku sve informacije i savjeti gostima grada

'SIGURAN ODMOR' Na jednom letku sve informacije i savjeti gostima grada

Ovaj letak samo je jedan u nizu preventivnih aktivnosti koje poduzimamo s ciljem sigurnosti posjetitelja. Želimo im siguran odmor, a to se ne stvara preko noći. Velik broj gostiju nam stiže, a ponosni smo što je relativno mali broj njih oštećen raznim kaznenim djelima, najčešće imovinskog kriminaliteta – izjavio je u srijedu ujutro načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević na predstavljanju višejezičnog informativnog letka ‘Siguran odmor’.

Letak nudi turistima najvažnije informacije i preporuke za ponašanje u vožnji i zaštiti osobnih stvari,

-Dubrovnik je godinama prepoznat kao sigurno odredište, a sigurnosni pokazatelji iz 2017. nastavili su se i u 2018.. Bilježimo velik pad kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, posebno džepnih krađa, u čemu su gosti najčešće oštećeni. U padu je i broj prekršaja protiv javnog reda i mira. Broj kaznenih djela razbojništva je gotovo zanemariv, a ako se i dogode, većinom su otkriveni. Broj prometnih nezgoda je također u padu, posebno onih s najtežim posljedicama. Broj zapljena opojnih droga porastao je za 80 posto. Toliko nas se ne vidi na ulicama, ali aktivnost je znatno povećana – rekao je Pavličević.

-Pripreme za ljetnu sezonu počinju još zimi, analizom sigurnosnih pokazatelja i izradom plana s nizom aktivnosti koji se provode od proljeća. Ostvarili smo jako dobar partnerski odnos sa svim dionicima turizma, od turističkih organizacija do ugostiteljskih objekata. To su mjesta za koje smo procijenili da se svakodnevno okuplja ili boravi najveći dio turista. Dubrovnik godinama slovi kao jedan od najsigurnijih odredišta, a želimo taj status zadržati – izjavila je voditeljica Odjela za javni red i mir PU dubrovačko-neretvanske Adela Vranješ Lučić.

-Letkom gostima ukazujemo na odredbe koje oni inače primjenjuju u svojim gradovima i državama. Sigurnost je uvijek prvi element destinacije. Indeks sigurnosti vrlo je važan u pozicioniranju odredišta, a za Dubrovnik i Hrvatsku on je vrlo visok. Želimo ovim letkom lakše pristupiti gostima jer dok su ovdje imaju se kome obratiti u slučaju potrebe. I turističkoj zajednici i policiji – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić.

Informativni letci dostupni su na graničnim prijelazima, policijskim postajama, turističkim uredima, a mogu ih dobiti svi koji pružaju bilokakvu turističku uslugu. Osim letka, u gradskim autobusima postavljene su naljepnice s upozorenjem na moguće džeparenje.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist