Aktualno

Sidrišta ispred Grada pod kontrolom Lokruma?

Sidrišta ispred Grada pod kontrolom Lokruma?

JU Rezervat Lokrum ostvario je 7 posto više posjetitelja u ondosu na lani, rekao je ravnatelj Mario Petrušić, koji je zadovoljan interesom turista, ali i domaćih ljudi za taj otok.

Osim o vodoopskrbi, na kolegiju je bilo riječi i o mogućnosti da se obuhvat rezervata proširi i na sidrišta ispred Grada.
– Čak 200 tisuća turista dolazi cruiserima, iskrcavaju se ispred Lokruma u Porat. Svega 6 posto njih ide na organizirane izlete, a ostali po Gradu ostavljaju šporkecu. Stoga obuhvat Rezervata Lokrum treba proširiti i na sidrišta ispred, kako se to radi na Lastovu ili Mljetu.

Time bi se i kroz izmjene GUP-a od svakog putnika na plovilu i cruiseru moglo naplatiti 50 kuna ulaznice na Lokrum. To proširivanje područja rezervata Lokrum predložili smo ministarstvima kulture, zaštite okoliša i graditeljstva – rekao je savjetnik gradonačelnika za more Rikard Rossetti.

– To su odluke koje nisu u našoj nadležnosti, ali ih otvaramo za sezonu 2014. godine – najavio je gradonačelnik Vlahušić.

Na kolegiju je najavljeno i kako će od 1.ožujka iduće godine svi turistički autobusi plaćati 750 kuna ukoliko žele proći preko Ilijine glavice. S druge strane ukidaju se vinjete.

– Prvo su nam građani grada, zatim turisti, a tek onda dnevni posjetitelji – istaknuo je gradonačelnik Vlahušić dodavši kako će se time rasteretiti promet u Gradu.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist