Peškafondo

Shit happens

Shit happens

Logoreja – predstavlja nezaustavljivu brbljavost, protok praznih i nedovoljno povezanih ili smislenih riječi. Ne bi sad ulazila u pojedinosti oko dijagnoze i simptoma, zaustavit ću se tek na načelnom pojašnjenju riječi.

A, naš je bivši ministar prošle nedjelje dobio prigodu gostovati na nacionalnoj dalekovidnici. Jedan sat mu je bio prekratak za iznijeti sve svoje planove i vizije, svoje ideje, svoja iskustva iz vremena 'kad sam ja bio ministar' svoje istine i svoje,… Uf, ma svega je on tu nama napričao, a da mu je bilo dati još samo deset minuta… Da je mogao javnosti objasnit samo još jednu sitnicu. Da je mogao recimo iznijeti svoje predviđanje o tome kako će sljedećeg tjedna temperatura mora doseći 18 stupnjeva i da se jamačno građani neće smrznuti ako naprave baš sljedećih dana prvu banju… E, to bi bio pravi završetak. Ali kako mu to nije pošlo za rukom, ostao je nekako nedorečen. Jednostavno nije uspio javnosti predstaviti svu svoju osebujnost. K vragu i to ograničenje i tko je izmislio da jedna emisija, i to baš ona u kojoj on gostuje a gleda ga cijela nacija, traje samo 60 minuta.

Nego, ne zamarajte se previše zašto sam baš u uvodu dala pojašnjenje termina logoreja.

Jedno je sigurno, jer to nam je Prvi potpredsjednik Vlade objasnio, ako budemo manje koristili, a ujedno i pričali mobitelom, imat ćemo 40 kuna za platit onu razliku od 22 posto koliko je od jučer poskupjela struja.
Nije mi baš jasna korelacija struja – mobiteli, osim što se ovaj potonji puni na struju. Ma malo se potpredsjednik zaletio jer nije u tom trenutku mislio na dobrobit države na čijem je čelu. Nije mislio na lančanu reakciju koja bi se dogodila ukoliko ga stvarno narod posluša i počne manje pričati na mobitel. Jer tada ostaje bez trošarine koja puni proračunsku blagajnu. Baš nepromišljena izjava, bolje da se ugrizao za jezik.

Očito je haenesovce pogodio sindrom brzih misli i još bržeg izgovaranja riječi. Bolje da je potpredsjednik naložio narodu da manje troši wc papira. Uštedjeli bi isto. Hm… kad bolje promislim, to s uštedom karte zbilja bi bilo teško izvedivo, pogotovo nakon što smo ovog tjedna bili počašćeni izljevima blagoglagoljivih haenesovaca.

Shit happens, što bi rekao isti taj potpredsjednik Vlade. Očito je ovim htio dokazati da barem netko u ovoj Vladi zna beknuti engleski jezik. Bravo Čačiću. Well done, boy!

Adio vam
 

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović