Natrag
26.4.2019 14:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Shakespeare festival odgađa se za – dogodine!

27.2.2012 @ 11:34 Andrea Falkoni Račić Kultura

Podijelite:

Dubrovnik Shakespeare festival neće se održati ove, kako se najavljivalo, već 2013. godine.

Naime, prema priopćenju za medije Michaela Lederera, osnivača i umjetničkog ravnatelja Dubrovnik Shakespeare Festivala, gospodarska i financijska kriza, koja je zahvatila cijelu Europu i u kojoj živimo, nije mimoišla ni kulturu, te se izravno odrazila i na zatvaranje financijske konstrukcije Dubrovnik Shakespeare Festivala.

– S obzirom na uistinu neizmjernu pozitivnu energiju cjelokupnog umjetničkog i produkcijskog tima koji je uključen u aktivnosti oko pripreme festivala, odlučni smo u namjeri da se festival održi u svom cjelovitom izdanju prema punom programu koji je predviđen, a što nažalost ove godine neće biti moguće.

Stoga u ovom trenutku, dva mjeseca prije najavljenog prvog DSF-a obavještavamo sve Vas koji ste se veselili ovom festivalu da ne odustajmo, već ga odgađamo za sljedeću godinu kada će se cjelokupni umjetnički program u svojoj punoj kvaliteti nesmetano održati. Iskreno se nadam Vašem razumijevanju i strpljenju, jer ono na što ne možemo pristati je polovičan, okrnjeni program, pogotovo u prvoj sezoni kada trebamo steći Vaše povjerenje, povjerenje vjerne i kritične publike. S premisom o vrhunskoj kvaliteti – jedinoj kakvu Dubrovnik zaslužuje, nastavljamo s pripremama i promotivnim aktivnostima za Dubrovnik Shakespeare Festival 2013. godine – ističe Lederer.

Uskoro bi trebali izvijestiti o novim terminima DSF-a 2013. godine, koji će prema planu ponuditi međunarodni dramski repertoar dvojezičnog teatra, edukacijske radionice za učenike uz doprinos filmske i likovne umjetnosti čime će zaživjeti tjedan šekspirijanske atmosfere u Dubrovniku, onako kako to Shakespeare i Dubrovnik zaslužuju.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana