Hrvatska

SEZONA U LIJEPOJ NAŠOJ LOŠIJA ZA DVA POSTO U tri godine smještaj ‘pojačan’ sa 165 tisuća novih kreveta!

SEZONA U LIJEPOJ NAŠOJ LOŠIJA ZA DVA POSTO U tri godine smještaj 'pojačan' sa 165 tisuća novih kreveta!

Prema zadnjim podacima iz E-visitora, u Hrvatskoj odmara 1,1 milijun gostiju. U dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno je 3,7 milijuna dolazaka i više od 10 milijuna noćenja, što je oko 2 posto lošiji promet nego u isto vrijeme prošle godine, rekao je za HRT Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Naveo je da turizam bilježi pozitivne trendove, pa je tako od početka godine 3 posto u plusu što se tiče dolazaka, 1 posto je više noćenja, a domaćih gostiju je 7 posto više. Vjeruje da će do kraja godine biti dosegnuti prošlogodišnji rezultati.

Ističući da je u tri godine ukupni smještajni kapacitet porastao za 165 tisuća novih kreveta, od toga 27 tisuća u privatnom sektoru, rekao je da treba ulagati u kvalitetu i raznolikost sadržaja. Tamo gdje se ulaže, nema problema s popunjenošću i cijenama. Pred nama je izazovno razdoblje ulaganja u kvalitetu i raznolikost sadržaja, promidžbu na emitivnim tržištima, pa i ona daleka, dodaje. Od porezne reforme kojima se ugostiteljima PDV na hranu smanjuje na 13 posto, očekuje povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma i bolju poziciju ugostitelja.

Izvor: HRT

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist