Hrvatska

SEZONA U LIJEPOJ NAŠOJ LOŠIJA ZA DVA POSTO U tri godine smještaj ‘pojačan’ sa 165 tisuća novih kreveta!

Prema zadnjim podacima iz E-visitora, u Hrvatskoj odmara 1,1 milijun gostiju. U dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno je 3,7 milijuna dolazaka i više od 10 milijuna noćenja, što je oko 2 posto lošiji promet nego u isto vrijeme prošle godine, rekao je za HRT Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Naveo je da turizam bilježi pozitivne trendove, pa je tako od početka godine 3 posto u plusu što se tiče dolazaka, 1 posto je više noćenja, a domaćih gostiju je 7 posto više. Vjeruje da će do kraja godine biti dosegnuti prošlogodišnji rezultati.

Ističući da je u tri godine ukupni smještajni kapacitet porastao za 165 tisuća novih kreveta, od toga 27 tisuća u privatnom sektoru, rekao je da treba ulagati u kvalitetu i raznolikost sadržaja. Tamo gdje se ulaže, nema problema s popunjenošću i cijenama. Pred nama je izazovno razdoblje ulaganja u kvalitetu i raznolikost sadržaja, promidžbu na emitivnim tržištima, pa i ona daleka, dodaje. Od porezne reforme kojima se ugostiteljima PDV na hranu smanjuje na 13 posto, očekuje povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma i bolju poziciju ugostitelja.

Izvor: HRT

Pročitajte još

IZBORI ZA ČETIRI MJESECA Škoro bi postao predsjednik ako u drugi krug ide s Milanovićem

Dulist

Koje promjene donosi nova školska godina?

Dulist

‘PAO’ DNEVNI REKORD Evo kad je fiskalizirano 890 milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija