Aktualno

Sezona u Dubrovniku prolazi kroz ‘čistilište’, spas je u ‘bookingu’ u zadnji tren

Približavamo se samom ‘srcu’ turističke sezone u kojem Grad uvijek vrvi turistima čiji broj dolazaka i noćenja redovito obara rekorde. Prije samo nekoliko dana Turistička zajednica Grada Dubrovnika iznijela je rezultate za prvih šest mjeseci koji ponovno potvrđuju ovo sezonsko ‘pravilo’. Porast je tijekom tih mjeseci zabilježio i privatni smještaj, međutim, situacija na terenu pokazuje kako u ovom segmentu ne ide sve glatko. Nastala je ‘srpanjska rupa’ u popunjenosti kapaciteta i sada se svi, dok traže potencijalne krivce, uzdaju u booking u zadnji tren.

Naime, dok bi upravo u lipnju, srpnju i kolovozu vlasnici apartmana jedva mogli zadovoljiti svu silnu potrebu gostiju za noćenjem u njihovom smještaju, izuzev većine koja iznajmljuje u povijesnoj jezgri, izvan jezgre nisu zadovoljni popunjenosti, kvalitetom gostiju koja im pristiže, ali ni duljinom njihova boravka. DuList je stoga odlučio provjeriti situaciju ‘na terenu’. Osim direktnog razgovora s privatnim iznajmljivačima, upit smo poslali i dvama integralnim hotelima u Dubrovniku koje drže Hedera Estate i Irundo d.o.o. (Zig-Zag apartmani), međutim, ni nakon dva tjedna od njih nam odgovor nije pristigao.

Vlasnica apartmana u Zatonu Malom (podaci poznati redakciji) koja iznajmljuje turistima već 12 godina nije zadovoljna trenutnom situcijom. Popunjenost njezinih apartmana znatno je slabija, a ističe kako joj je lipanj bio jako loš.
— Inače bi sve već krenulo početkom lipnja, a ove godine za to sam morala čekati početak srpnja. Rujan mi uopće nije popunjen što mi je jako čudno, inače s njime nemam problema. Ljudi uglavnom borave kod mene od jedne do tri noći što znači da su samo u prolazu. Sve je manje upita za pet ili sedam noći, što nije baš dobro – ističe naša sugovornica iz Zatona te dodaje kako se nada da će ‘last minute booking’ ipak učiniti svoje i ‘popuniti rupe’.

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista od 10. srpnja.

Pročitajte još

Vueling u rujnu smanjuje promet prema Dubrovniku i Splitu

Dulist

ANDRIJA SEIFRIED PIŠE KNJIGU Intrige iz života slavnih koji su boravili u hotelu Imperial

Iva Dedo

ZLATNI POTOK I DALJE BEZ BUTIGE Ponavlja se natječaj, nije stigla niti jedna ponuda!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija