Aktualno

SEZONA Nema panike unatoč srpanjskoj rupi!

Pomicanje školskih praznika i godišnjih odmora za kraj srpnja na glavnim stranim tržištima, te lošije vrijeme u Hrvatskoj, uzrok su nešto slabijeg dolaska turista na Jadran u prvom dijelu srpnja.

No, kako donosi Hina, nema razloga za paniku, najave za glavnu sezonu i posezonu dobre su.
– Ako se ostvare dobre najave s većine tržišta za kraj srpnja, kolovoz i rujan, koji sve više postaje dio glavne sezone, moguće je da se lanjski fizički rezultati premaše za par postotaka – izjavio je Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija za Hinu. Naglasio je kako ne treba zanemariti ni ovogodišnje ‘jače djelovanje’ konkurencije, Turske, a posebno Grčke i Španjolske.

Turska i Grčka su, naime, povratnici na europska tržišta jakim marketingom i ulaganjima u promociju, pa i sniženjem cijena. Ipak, rekordna turistička sezona nagnala je grčke hotelijere na povećanje cijena smještaja.

U ovoj su sezoni, ocjena je hrvatskih turističkih djelatnika, s kojom se slaže i Boris Žgomba, prisutne oscilacije. Upravo iz tog razloha brezultati sezone bit će jasniji tek za nekoliko tjedana.

Pročitajte još

POMORAC STIJEPO BRNIN ‘Naš zaštitnik nas svudje prati. I na kopnu i na moru posebno ga slavimo’

Leona Rašica

ODAVANJE POČASTI BRANITELJIMA Obrana Srđa bila je i obrana Hrvatske

Dulist

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast poginulim braniteljima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija