Aktualno

SEZONA Nema panike unatoč srpanjskoj rupi!

Pomicanje školskih praznika i godišnjih odmora za kraj srpnja na glavnim stranim tržištima, te lošije vrijeme u Hrvatskoj, uzrok su nešto slabijeg dolaska turista na Jadran u prvom dijelu srpnja.

No, kako donosi Hina, nema razloga za paniku, najave za glavnu sezonu i posezonu dobre su.
– Ako se ostvare dobre najave s većine tržišta za kraj srpnja, kolovoz i rujan, koji sve više postaje dio glavne sezone, moguće je da se lanjski fizički rezultati premaše za par postotaka – izjavio je Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija za Hinu. Naglasio je kako ne treba zanemariti ni ovogodišnje ‘jače djelovanje’ konkurencije, Turske, a posebno Grčke i Španjolske.

Turska i Grčka su, naime, povratnici na europska tržišta jakim marketingom i ulaganjima u promociju, pa i sniženjem cijena. Ipak, rekordna turistička sezona nagnala je grčke hotelijere na povećanje cijena smještaja.

U ovoj su sezoni, ocjena je hrvatskih turističkih djelatnika, s kojom se slaže i Boris Žgomba, prisutne oscilacije. Upravo iz tog razloha brezultati sezone bit će jasniji tek za nekoliko tjedana.

Pročitajte još

Uz ‘Amazing Grace’ na posljednji je počinak ispraćen dr. sc. Ivo Banac

SVEČANOST U PORTU Pročitajte upute za publiku za ceremoniju otvaranja i generalnu probu 71. Igara!

Dulist

ZABRINUTI ČITATELJ ‘Gasirao se po moru kao da za njega ne vrijede ograničenja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija